LOTTOMILLIONÆR: I fjor vant Ronnie Music Junior tre millioner dollar i delstatslotteriet. Pengene brukte han på å finansiere sin narkotika-ring. Foto: Georgia State Lottery.
LOTTOMILLIONÆR: I fjor vant Ronnie Music Junior tre millioner dollar i delstatslotteriet. Pengene brukte han på å finansiere sin narkotika-ring. Foto: Georgia State Lottery.Vis mer

Ronnie vant 24 millioner kroner i lotto. Pengene brukte ham til å finansiere metamfetamin-ring

Ulovlig investeringsstrategi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I februar i fjor vant Ronnie Music Junior (45) fra delstaten Georgia tre millioner dollar, eller om lag 25 millioner kroner etter dagens kurs i delstatslotteriet.

Lykken kunne ikke være større, men det spørs om Junior hadde Norsk Tippings velkjente slagord «Lottomillionærer er ikke som andre millionærer» i tankene da han bestemte seg for investere premiepengene i noe «fruktbart».

I forrige uke sa 45-åringen seg nemlig skyldig i påtalemyndighetens påstand om at Georgia-mannen hadde brukt deler av premiepengene til å finansiere en narkotika-ring.

Ifølge pressemeldingen sendt ut av det amerikanske justisdepartementet skal lottomillionæren ha oppbevart flere kilo med metamfetamin og konspirert med andre om å distribuere det.

Føderalt politi tok i september i fjor beslag av metamfetamin til en verdi av én million dollar, våpen, biler og over 600 000 dollar i kontanter.

- Etterforskningen viste at Musics samarbeidspartnere ble tatt mens de prøvde å distribuere fem kilo metamfetamin, som tilsvarer 500 000 dollar i gateverdi, står det i pressemeldingen.

Nå risikerer lottomillionæren resten av livet bak murene.

- Music bestemte seg for å teste lykken ved å benytte seg av millioner av dollar i premiepenger til å kjøpe og selge metamfetamin. Som et resultat av hans uvanlige investeringsstrategi, risikerer han flere tiår i fengsel, sier statsadvokat Ed Tarver, ifølge ABC.