Ronny (43) funnet død. Mann drapssiktet

1. juni ble Ronny Nygård (43) funnet død på en parkeringsplass i Bergen. En mann i slutten av 20-åra er drapssiktet, men erkjenner ikke straffskyld.

DRAP: Politiet har pågrepet og siktet en mann i slutten av 20-årene for drap på en mann i Bergen. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): En mann i slutten av 20-åra er pågrepet og siktet for drap. Det melder Vest politidistrikt.

I en pressekonferanse på politihuset i Bergen torsdag formiddag opplyser politiet at en mann ble funnet død på en parkeringsplass tilknyttet Rema 1000 i bydelen Åsane i Bergen 1. juni.

Politiet har etterforsket saken gjennom sommeren, og pågrep i går mannen i slutten av 20-åra.

FERJEMANNSKAP: Ronny Nygård jobbet på ferja MF «Ole Bull», som går i rute mellom Breistein i bydelen Åsane i Bergen og Valestrand på Osterøy. Foto: Med tillatelse/Privat
FERJEMANNSKAP: Ronny Nygård jobbet på ferja MF «Ole Bull», som går i rute mellom Breistein i bydelen Åsane i Bergen og Valestrand på Osterøy. Foto: Med tillatelse/Privat Vis mer

Navnet frigitt

Samtidig som politiet gikk ut med informasjon om drapssiktelsen, gikk de også ut - i samråd med familien - med navnet til avdøde.

Det var Ronny Nygård (43) som ble funnet død på parkeringsplassen på Åsane.

På pressekonferansen ba politiet publikum om tips, og gikk i den anledning ut med hvilke klær 43-åringen gikk med natta han skal ha blitt drept.

- Han var 190 centimeter høy og gikk i grå genser med blå striper, brune sko og blå dongeribukse, sa påtaleansvarlig Kristine Knutsen-Berge.

TOK BUSSEN: Natt til lørdag 1. juni gikk Ronny Nygård av nattbussen på Åsane terminal. Politiet går ut med bilder av Nygård i håp om å komme i kontakt med flere vitner. Foto: Politiet
TOK BUSSEN: Natt til lørdag 1. juni gikk Ronny Nygård av nattbussen på Åsane terminal. Politiet går ut med bilder av Nygård i håp om å komme i kontakt med flere vitner. Foto: Politiet Vis mer

Vil ikke kommentere dødsårsak

Politiadvokat Knutsen-Berge sier til Dagbladet at politiet ikke kan gå ut med informasjon om hva som ble funnet på åstedet.

Hun vil bare si at avdøde ble funnet om formiddagen på en parkeringsplass ved Rema 1000-butikken i Hesthaugsveien like ved Åsane terminal.

Knutsen-Berge vil heller ikke si noe om hva som er dødsårsak eller om det er gjort beslag i våpen.

- Vi har hatt flere vitner inne til avhør, blant annet personer som var på Åsane terminal der siktede gikk av bussen ved 03.00-tida, sier politiadvokaten til Dagbladet.

ÅSANE: Avdøde ble funnet på parkeringsplassen ved Rema 1000 i Hesthaugvegen i bydelen Åsane i Bergen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
ÅSANE: Avdøde ble funnet på parkeringsplassen ved Rema 1000 i Hesthaugvegen i bydelen Åsane i Bergen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Nye avhør

Politiet er spesielt ute etter å snakke med en ungdomsgjeng som skal ha vært om bord på den aktuelle bussen, og ber ungdomsgjengen og andre vitner om å ta kontakt med politiet om de har opplysninger.

- Hvis noen har bilder fra denne bussen, ønsker vi også å få disse, sier politiadvokat Knutsen.

Politiet har ikke overvåkningsbilder fra bussen.

Siktede ble avhørt i går, og skal inn til nye avhør i dag. Han vil bli framstilt for fengsling i morgen.

- Vi skal nå jobbe videre med å sikre spor, gjennomgå beslag og analysere opplysninger vi har hentet inn i saken, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Personer som kan ha opplysninger i saken, kan ringe politiet på tipstelefon 47 69 60 60.

Tidslinja

Ronny Nygård tok nattbussen hjem fra Bergen sentrum klokka 02.43 natt til lørdag 1. juni. Det var buss nummer 30 til Tertnes.

Han gikk av bussen i 03-tida på Åsane terminal. Flere andre personer gikk av bussen på samme tid.

- Politiet ønsker på ny å gå ut og be personer som var om bord buss nummer 30 og personer rundt Åsane rundt klokka 03 om å ta kontakt, sa påtaleansvarlig Knutsen-Berge på pressekonferansen.

Hun fortalte at det skal ha vært en ungdomsgjeng om bord på den aktuelle bussen. Politiet ønsker å komme i kontakt med denne gjengen, og understreket torsdag formiddag at de utelukkende har status som potensielle vitner.

FUNNET DØD: Passbilde av fornærmede Ronny Nygård. Bildet er fra 2012. Foto: Politiet
FUNNET DØD: Passbilde av fornærmede Ronny Nygård. Bildet er fra 2012. Foto: Politiet Vis mer

- Vi ber om at disse, og andre personer i området, tar kontakt. Vi mener at ungdomsgjengen kan ha sentrale opplysninger, sa Knutsen-Berge.

Var inne til avhør

Den drapssiktede var inne til avhør i forbindelse med saken to uker etter at 43 år gamle Nygård ble funnet død. Han hadde da status som vitne, men etter avhørene siktet politiet ham for falsk forklaring. Han ble ikke framstilt for varetektsfengsling.

Politiet forteller at det er resultatet av etterforskningen gjennom sommeren som førte til det foreløpige gjennombruddet i saken. Onsdag gikk de altså til pågripelse av mannen i slutten i 20-åra, og siktet ham for drap.

Hvorvidt det er noen relasjon mellom avdøde og siktede har politiet ikke noen opplysninger som skulle tilsi på nåværende tidspunkt, fortalte påtaleansvarlig Knutsen-Berge.

Politiet ønsket ikke under pressekonferansen å gå ut med dødsårsaken, men fortalte at det er blitt gjennomført en rettsmedisinsk obduksjon, og at rapporten er klar. Obduksjonsrapporten er levert av Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus.

Den siktede mannen i 20-åra er registrert i politiets registre, men politiet omtaler han ikke som en kjenning. Han er heller ikke domfelt for noe.

FORSVARER: Einar Råen. Her avbildet i en annen sammenheng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORSVARER: Einar Råen. Her avbildet i en annen sammenheng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Har avgitt forklaring

Mannens forsvarer, Einar Råen, sier til Dagbladet at siktede ikke erkjenner straffskyld.

- Politiavhøret av min klient startet i går. Han har avgitt forklaring og ønsker å samarbeide med politiet, sier Råen.

- Når det gjelder selve hendelsen har han ikke kjennskap til den. Han erkjenner ikke straffskyld.

Råen ønsker ikke å kommentere siktelsen i detalj, og vil ikke gå inn på når drapet skal ha skjedd eller hva som er hans klients relasjon til offeret.

Avhøres i dag

Forsvareren opplyser at avhørene av mannen vil fortsette i dag.

- Han ble pågrepet i går og satt i varetekt i dag. Avhørene skal fortsette i dag.

- Når foregår avhørene?

- Det skal avtales ut over dagen, sier Råen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer