Ronny Johnsen eier skandalehuset

Polske arbeidere var stuet sammen i villa i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeidstilsynet gikk i går kveld til aksjon mot byggmester Harald Langemyhr AS. Inspektørene ble sjokkert over forholdene i villaen i Carl Xvs gate 6 på Vallø i Tønsberg der mer enn 70 polske arbeidere har vært stuet sammen.

Det er Vålerenga-spiller Ronny Johnsen som eier huset som Arbeidstilsynet karakteriserer som en brannbombe, bekrefter Tønsberg kommune overfor Dagbladet. Han har leid huset ut til Harald Langemyhr As.

Arbeidstilsynet understreker at huseier er ansvarlig for all virksomhet som foregår på ens eiendom.

- Kjelleren er blitt stengt av. Det var ikke rømningsveier og det var ledninger som kunne tatt fyr når som helst, sa seniorinspektør Gunn Gjevestad i Arbeidstilsynet til Dagbladet i går.

Tilsynet valgte umiddelbart å tilkalle både brannvesen og politi, som reagerte med å stenge strømmen umiddebart. I forrige uke ble to byggeplasser der Harald Langemyhr AS har kontrakt med Oslo kommune stengt på grunn av kritikkverdige bo- og arbeidsforhold.

Johnsen er på La Manga

Selskapet Johnsen Invest som kjøpte huset i 2006. Johnsen Invest er 100 prosent eiet av Jean Ronny Johnsen.

- Ronny Johnsen er nå på La Manga med Vålerenga, og ønsker konsekvent ikke å kommentere saker om sine private forhold til pressen, sier sportssjef Jan Erik Aalbu i VIF til Aftenposten.

ELENDIGE FORHOLD: Byggmester Harald Langemyhr leier dette huset i Carl XVs vei av Johnsen Invest. Rundt 70 polske arbeidere var stuet sammen under elendige forhold i huset. I dag ryddet ansatte i Harald Langemyhr AS huset. Foto: Arnt E. Folvik
ELENDIGE FORHOLD: Byggmester Harald Langemyhr leier dette huset i Carl XVs vei av Johnsen Invest. Rundt 70 polske arbeidere var stuet sammen under elendige forhold i huset. I dag ryddet ansatte i Harald Langemyhr AS huset. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Etter hva Dagbladet erfarer var Ronny Johnsen for få uker siden på befaring i huset, og skal da ha blitt fortalt at det skulle ryddes kraftig opp i de kritikkverdige forholdene før utgangen av mars.

Ronny Johnsen bygger også et hus i Rødsteinveien 14, som skal bli hans nye privatbolig. Dette huset er det selskapet Mesterhus som bygger.

- Vi benytter bare norske arbeidere, sier leder Knut Langaas til Dagbladet.

Men utenfor huset var det i dag tre polske arbeidere fra Harald Langemyhr firma som la steinheller.

Tjente rått på utleie

Arbeiderne fortalte i går til tilsynet at de har blitt trukket 2500 kroner i måneden i husleie. Så mange som 70 arbeidere har bodd i huset, og dette har gitt Harald Langemyhr en månedlig inntekt opp mot 175.000 kroner.

- Det vi har funnet viser at forholdene er klart utenfor rammene av lovverket. Det er det ingen tvil om, sier Gjevestad.

Ifølge Arbeidstilsynet er både huseier og eventuell utleier ansvarlig for at virksomheten som foregår i huset følger lovverket.

TRANGT: Huset ble umiddelbart avstengt av arbeidstilsynet i går.
TAUS: Ronny Johnsen er på treningsleir på La Manga med Vålerenga og har ikke uttalt seg om saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer