FLERE DØDE: Minst tolv mennesker døde da en seksetasjes bygning raste sammen under oversvømmelser og kraftig regnvær i Nairobi. Flere skal være fanget i ruinene. Foto: REUTERS/STRINGER
FLERE DØDE: Minst tolv mennesker døde da en seksetasjes bygning raste sammen under oversvømmelser og kraftig regnvær i Nairobi. Flere skal være fanget i ruinene. Foto: REUTERS/STRINGERVis mer

Rop om hjelp fra bygningsmasser i Kenya

Minst tolv mennesker døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tolv mennesker døde da en seksetasjes bygning raste sammen under oversvømmelser og kraftig regnvær i Nairobi. Flere skal være fanget i ruinene.

Hele 133 mennesker er så langt brakt ut av bygningsmassene i live og brakt til sykehus, opplyser Nathan Kigotho, som leder kriseberedskapssenteret i Kenya.

- Vi hører fortsatt stemmer fra den sammenraste bygningen, sa han til pressen på stedet lørdag.

Tolv døde er hentet ut av ruinene etter at bygningen raste sammen i den fattige bydelen Huruma fredag kveld. Over 150 familier bodde i den seksetasjes bygningen.

- Vi har ikke noe eksakt tall på hvor mange som er begravd i ruinene, sier Kigotho.

Oversvømmelser To av nabobygningene er blitt erklært usikre og beordret evakuert. Det er ikke kjent hvor mange personer som var i bygningen da ulykken skjedde, og søket etter overlevende fortsatte lørdag.

- Det er en kvinne og hennes barn som er i live i bygningen, vi setter inn alle ressurser på å berge dem, i tillegg til de andre som vi antar er i bygningen, sier innenriksminister Joseph Nkaissery til pressen i Nairobi lørdag ettermiddag.

Bygningen kollapset ved 18.30-tiden fredag kveld etter det kraftigste regnværet siden regntiden i Kenya begynte denne måneden.

Nedbøren har også ført til oversvømmelser flere steder i byen. Totalt har oversvømmelsene kostet 19 menneskeliv, opplyser myndighetene.

Slurv i byggebransjen To mennesker druknet da bilene de satt i, ble tatt av oversvømmelser i storbyens industriområde, mens fire personer omkom da en mur raste sammen, ifølge Koome.

Etterspørselen etter bolig er høy i Nairobi, og mange byggherrer maksimerer profitten ved ikke å følge reguleringskrav. Kenyas arkitektforening anslår at rundt halvparten av hovedstadens bygninger ikke tilfredsstiller kravene.

Bygningen som kollapset fredag kveld, hadde 126 enkeltrom og ble oppført på bare fem måneder for to år siden, ifølge en nabo nyhetsbyrået AP har snakket med.

(NTB).

BRAKT UT I LIVE: Hele 133 mennesker er så langt brakt ut av bygningsmassene i live og brakt til sykehus, opplyser Nathan Kigotho, som leder kriseberedskapssenteret i Kenya. Foto: REUTERS/STRINGER
BRAKT UT I LIVE: Hele 133 mennesker er så langt brakt ut av bygningsmassene i live og brakt til sykehus, opplyser Nathan Kigotho, som leder kriseberedskapssenteret i Kenya. Foto: REUTERS/STRINGER Vis mer