Røper de groteske detaljene fra livet som Kadhafis sexslave

Despoten skal ha holdt skolejenter som sexslaver og brukt voldtekt som våpen.

DESPOTEN: Muammar Kadhafi ble til slutt for grusom for sitt eget folk. En ny bok avslører nå detaljene om hvordan diktatoren holdt unge jenger som sexslaver i sitt eget harem. Foto: Ismail Zetouny / Reuters / NTB Scanpix.
DESPOTEN: Muammar Kadhafi ble til slutt for grusom for sitt eget folk. En ny bok avslører nå detaljene om hvordan diktatoren holdt unge jenger som sexslaver i sitt eget harem. Foto: Ismail Zetouny / Reuters / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Libyas avsatte og drepte despot Muammar Kadhafi er kjent som en blodig tyrann som ikke hadde noen problemer med å vende egen hær mot eget folk da demonstrasjonene mot ham ble for kraftige.

Men i en ny bok om tyrannen, ført i pennen av Le Monde-journalisten Annick Cojean, tegnes et nytt bilde av ham som et groteskt monster også i det daglige liv.

I boken «Les Proies: Dans le harem de Kadhafi» (på norsk: «Bønnene: I Kadhafis harem») hevder journalisten at Kadhafi holdt unge jenter som sexslaver, flere av dem mindreårige jenter.

- Voldtekt var et våpen - Kadhafi hadde et harem av kvinner i kjelleren under sitt hus, i små rom eller leiligheter. Disse kvinnene, som måtte gå i undertøy foran ham, kunne bli tilkalt når som helst, dag og natt. De ble voldtatt, slått og utsatt for den verste form for seksuell ydmykelse. Voldtekt var et våpen for Kadhafi, en måte han kunne dominere andre på. Ikke bare kvinner, men også menn, ved å «eie» konene og døtrene deres, sier Cojean i et intervju med France24.

Hun hevder også at despoten tvang flere av regjeringsmedlemmene sine til å ha sex med ham, og at han gjorde det samme med stammeledere, diplomater og likende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer