- Røper kanskje hvem som skjøt Klungland

Johnny Thendrup i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Nokas-raner Johnny Thendrup (40) åpner for at han likevel kan tenke seg å røpe hvem som skjøt og  drepte politibetjent Arne Sigve Klungland.

- Jeg må ta betenkningstid, sa Thendrup.

Aktor avslutter alle utspørringer av de tiltalte om de har noe imot at det blir kjent hvem som drepte Klungland. Som de andre svarte også Thendrup nei på spørsmålet.

- Hvis alle de 13 tiltalte svarer at de ikke har noe imot at drapsmannen blir kjent, vil du da si hvem som skjøt Klungland?

- Saken er den at jeg har en familie jeg er veldig glad i. Jeg har allerede sviktet dem. Når jeg tenker på faren for represalier, så vet jeg ikke, svarte Thendrup.

-Toska er ikke kynisk

Både aktor Arild Dommersnes og dommer Helge Bjørnestad la ytterligere press på Thendrup, som sa at  han måtte tenke seg mer om før han eventuelt kunne oppgi drapsmannens identitet.

- Jeg skal sone en lang fengselsstraff. Det er ikke sikkert alle i fengslet etterpå er så glad for at noen har sagt hvem som avfyrte skuddene, reflekterte Johnny Thendrup.

Han sa at det var lynsjestemning blant ranerne da det ble kjent at noen hadde skutt og drept en politimann.

- Jeg var forbannet og fortvilet, det var de andre også, sa Thendrup.

Han bekreftet at også David Toska var svært fortvilt over at ranet hadde fått et så fatalt utfall.

- Toska virker ikke som en kynisk jævel. For meg virker det som om han har medfølelse overfor andre, forklarte Johnny Thendrup.