Siamesiske tvillinger:

Røper pikant problem

De siamesiske tvillingene Carmen og Lupita Andrade (22) forteller åpent om utfordringene i kjærlighetslivet.

TVILLINGER: Carmen og Lupita Andrades kropper har hengt sammen i 22 år. Foto: Skjermdump / Instagram
TVILLINGER: Carmen og Lupita Andrades kropper har hengt sammen i 22 år. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carmen og Lupita Andrade fra Mexico har vært uløselig knyttet til hverandre siden de kom til verden i 2002.

Da de ble født, forventet legene at de skulle dø etter bare noen dager. Å prøve å skille dem ville være svært risikofylt og i verste fall ende med død.

Søstrene er siamesiske tvillinger og deler samme kropp. De har to armer hver, men deler ett sett med bein som følge av at de er vokst sammen ved navlen og opp til brystbeinet.

De styrer ett bein hver: Carmen det høyre og Lupita det venstre.

Siamesiske tvillinger er uhyre sjeldent. Det finnes lite statistikk på hvor mange tvillinger som fødes på denne måten hvert år, som trolig skyldes at et par eneggede tvillinger enten vokser sammen eller ikke deler seg fullstendig under svangerskapet.

Har kjæreste

Søstrene Andrade lever et nokså vanlig ungdomsliv selv om kroppene deres henger sammen.

De har en felles Instagram-konto der de deler bilder og videosnutter fra livet i Connecticut i USA med sine over 135 000 følgere. Tvillingene har også deltatt i ymse tv-programmer, blant annet en serie på TLC.

Søstrene, som har bodd i USA siden de var to år gamle, deltok tidligere i år i en spørsmålsrunde på YouTube der de ble spurt av vanlige folk om livet som siamesiske tvillinger.

Videoen har fått oppmerksomhet i internasjonale medier den siste tida, blant annet i den britiske tabloidavisa Daily Mail og Se og Hør i Danmark.

I spørsmålsrunden kom det fram at kjærlighetslivet kunne by på problemer for tvillingene. Carmen møtte nemlig en mann på datingappen Hinge for halvannet år siden.

SEPARASJON: Jadon og Anias ble født med en delt hodeskalle, men på grunn av en sjelden og avansert operasjon, kan de nå leve adskilt. Video: CNN Vis mer

I videoen på YouTube fortalte Carmen at hun og kjæresten ikke er sammen seksuelt, men at relasjonen deres er mer vennskapelig - og at de har det fint med det.

Søstrene sa det var viktig for dem å være åpne om hvordan de håndterer kjærlighetslivet som siamesiske tvillinger.

- Det har vært en læringsprosess for alle. Vi ble selvfølgelig nødt til å snakke om grenser, og hva som er greit og ikke greit, sa Carmen i videoen.

Hun avslørte også at hun var åpen om at hun var siamesisk tvilling da hun skaffet seg appen, men at det likevel var «svært pinlig» å avsløre hvem hun var.

Tvillingsøstera Lupita fortalte på sin side at datingprosessen var vanskelig, særlig fordi hun opplever seg selv som aseksuell og lite romantisk anlagt.

Ikke forsvarlig

Da Carmen og Lupita Andrade ble født, sa legene at å forsøke å skille dem innebar stor risiko for død - og behov for mange år med intensivbehandling dersom de skulle overleve.

Legene vurderte å skille dem, men konkluderte med at det ikke var forsvarlig fordi de delte livsviktige, vitale organer.

Om det er mulig å skille siamesiske tvillinger, avhenger av hvor tvillingene har vokst sammen, ifølge Store norske leksikon.

REVET VEKK: Flomvannet strømmet inn i leiligheten til familien på seks, og røsket de sju måneder gamle tvillingene ut av farens armer. Video: WTVF-TV / AP Vis mer

1. august i år ble de brasilianske tvillingene Bernardo og Artur Lima (3) separert, i det som ble beskrevet som et av de mest komplekse operasjonene av sitt slag.

Tvillingene, som ble født med sammenvokste hoder, ble operert hele sju ganger. Den siste operasjonen tok mer enn 27 timer og nærmere 100 personer var involvert i inngrepet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer