Røper utro ektemann

Da ei mistenksom kone ringte for å spørre om ektemannen var alene på båttur, oppga Color Line navnet på hans kvinnelige reisefølge. Nå får ferjeselskapet refs av Datatilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mistenksom kone skal ha ringt Color Line og fått vite at hennes ektefelle var på cruise. Ferjeselskapet skal også, ifølge Vårt Land, ha opplyst navnet på kvinnen mannen reiste sammen med.

Stikk i strid med loven. Bare politiet, og det i helt spesielle tilfeller, har krav på slike opplysninger.

Overtramp

Ifølge Datatilsynet er slike regelbrudd et utbredd problem.

- Om utroskap er grunn nok til å oppgi slike opplysninger, blir en moralsk sak. Vi har vurdert de juridiske sidene, og da er dette et klart regelbrudd, sier juridisk rådgiver Audun Aanæs i Datatilsynet til Dagbladet.

Han synes det er ekstra graverende at identiteten til kvinnen mannen reiste sammen med, også ble oppgitt.

- Vi kommer nå til å tilskrive Color Line, men har ikke ytterligere sanksjonsmiddel. Bøtelegging kan først skje ved en politianmeldelse, sier Aanæs.

Beklager

Informasjonssjef Levar Sand beklager at slike opplysninger har kommet ut. Color Line har også sendt ut et rundskriv til sine ansatte der de presiserer reglene for hvem som har rett til passasjeropplysninger, og ikke.

- Jeg kan ikke garantere at slike opplysninger ikke har kommet ut, men tror i så fall det dreier seg om et enkeltstående tilfelle. Ett tilfelle er ett for mye, sier Sand.

Passer ikke på


Han presiserer at Color Line ikke har noen interesse av å følge med i hva passasjerene gjør.

- Hvem de reiser sammen med, og hva som er formålet for turen, er helt uinteressant for oss, sier Sand.

Color Lind har på kort tid hatt en brann og en grunnstøting.