Coronapandemien:

Roper varsko: - Tikkende bombe

Dagen før de politiske myndighetene i Lørenskog behandler spørsmålet om gjenåpning, kommer ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) med en advarsel.

LETTELSER: Helse- og omsorgsminister Bent Høie kunngjorde lettelser for fullvaksinerte under pressekonferansen 28. april 2021. VIDEO: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som i resten av landet har smitten i Lørenskog gått sakte, men sikkert nedover den siste tida.

Onsdag skal de politiske myndighetene i kommunen, som grenser til Oslo, behandle sin egen gjenåpningsplan, og beslutte hvorvidt de skal gå til trinn én i planen.

Men dagen før advarer Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) om ett spesifikt tall som kan ha stor betydning for framtidige tiltak i kommunen

«Tikkende bombe»

«Dette kan være en tikkende bombe!», skriver ordføreren på Facebook om andelen smittetilfeller som har ukjent smittevei.

Antall smittede har gått ned, men andelen av de smittede med ukjent smittevei, gikk kraftig opp i forrige uke - uke 17, skriver Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Da var andelen covid-positive med ukjent smittevei på 31,5 prosent, opp voldsomt fra uke 16 da andelen var nede i 12,8 prosent. Andelen har variert veldig de siste ukene.

Fra uke 9 til uke 17 var gjennomsnittet 19,4 prosent.

- Mye går rett vei i Lørenskog nå, og antallet smittetilfeller går ned. Det som bekymrer oss mest nå, er andelen smittetilfeller som har ukjent smittekilde. Det betyr at det er mye smitte der ute som vi ikke har kontroll på, sier ordfører Bergheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer