Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roper varsku om påskeværet

Nyt finværet mens du har det; en mer ustabil værtype tar over i palmehelga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til uka meldes det om fint vær og temperaturer i Sør-Norge. Et høytrykk legger seg nemlig over landsdelen til neste uke - og gir spesielt bra vær mandag og tirsdag. Da kan både Oslo og Bergen få over ti plussgrader, skal man tro meteorologen.

Sannsynlighetsvarselet til Meteorologisk Institutt tyder på at du bør nyte kvikklunsj og kakao mens du kan. Så langt er det nemlig lite som tyder på at finværet varer til påskefri.

- Det ser ikke ut som om høytrykket blir liggende inn i påskeuken. Høytrykket blir svekket fra lørdag og søndag i palmehelga, og blir erstattet av et mer ustabilt vær som gjør at lavtrykk slipper lettere til, sier meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk Institutt i Oslo.

Meteorologene har laget 51 ulike varsler for påskeuken. Flertallet av disse viser at høytrykket forsvinner, og de siste prognosene styrker det inntrykket, skal man tro Granan. 

Mens Sør-Norge får finvær i uka som kommer, ligger det an til et lavtrykk i Nord-Norge med mye pålandsvind. 

17.mars: Slik ser sannsynlighetsvarselet ut for onsdag neste uke, ifølge yr.no. Foto: Yr.no.
17.mars: Slik ser sannsynlighetsvarselet ut for onsdag neste uke, ifølge yr.no. Foto: Yr.no. Vis mer

- Trondheim ender midt mellom. Der  ser det ut til at det kanskje blir best vær sør for Stadt og Dovre, sier Granan.
 
Finvær over hele Norge samtidig er sjelden kost - og for den håpefulle nordlending som leser dette, er det foreløpig lite som tyder på at høytrykket flytter seg nordover når det forlater Sør-Norge i palmehelga.

- Sånn som det ser ut nå, går det sørover, sier Granan.

Når høytrykk først forsvinner, tar det ofte noen dager før det kommer tilbake igjen, men Granan mener det er for tidlig å komme med et konkret værvarsel for påskeuka.

Finværet i kommende uke, vil ifølge meteorologen gi snøsmelting i lavlandet. I fjellområdene vil snøen imidlertid holde seg - og ifølge yr.no, som daglig følger med på snødybden forskjellige steder i landet, er det liten grunn til å frykte for skiføret på påskefjellet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media