Røpet at Norge har agenter i Pakistan

I forbindelse med stortingshøringen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får bekreftet fra kilder at det skal være replikkvekslingen mellom SVs Akthar Chaudhry og Janne Kristiansen som skal ha vært utløsende for hennes mulige brudd på taushetsplikten. I spørrerunden spurte Chaudhry hva slags kontakt PST har med de respektive lands etteretningstjeneste.

Akthar Chaudhry: Har vi - jeg mener å huske tidligere at du har sagt at vi ikke har kontakt med Pakistan, for eksempel hva gjelder utveksling av informasjon, da vil jeg vite har vi noen utveksling med de nå?

Janne Kristiansen: Vi har samarbeid med 60 lands sikkerhetstjenseter i PST. Vi har et nært samarbeid med våre naboer, våre nordiske land, og med USA, England og Tyskland. Men når det gjelder spørsmålet om samarbeid med Pakistan så er det ikke riktig av meg å svare på nåværende tidspunkt. Det er ikke et land som vi nå til dags dato har offisielt samarbeid med. Dette er noe departementet til en hver tid må godkjenne.

- Vil ikke si noe om Pakistan Så begynner Kristiansen å småle, før hun fortsetter:

Kristiansen: Vi har hele tiden fokus på nye samarbeidspartnere, men vi har også via e-tjenesten, de har også, de som er i utelandstjenesten, eller det må de svare på selv, men de har representasjon i de landene du tenker på. De har nært samarbeid med e-tjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer