KrF-striden

Ropstad: - Partiet er delt på midten

Nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier han opplever bred støtte i partiet, til tross for kraftig turbulens og indre rivninger. Om egen framtid som partileder er han taus.

- KREVENDE: - Alle har skjønt at dette er en krevende situasjon for KrF, sier Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Christian Roth Christensen
- KREVENDE: - Alle har skjønt at dette er en krevende situasjon for KrF, sier Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle har skjønt at det er en krevende situasjon i KrF. Partiet var delt på midten i retningsvalget, og det er vi jo fremdeles. Folk er skuffet over at de ikke vant fram, noe jeg har stor forståelse for.

Det sier Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet, tirsdag, dagen etter at et oppslag i VG om nestledernes møte med statsminister Erna Solberg, resulterte i at KrF måtte samle sitt landsstyre til krisemøte.

Samtidig er forhandlingen med regjeringen om statsbudsjettet på overtid, men Ropstad har tro på at de skal bli enige i dag.

- Vi har en frist som allerede så vidt er passert, men hvis vi skulle klare å komme i mål i løpet av dagen, så ville det være veldig bra, sier han.

Når dette er på plass, følger de mer kompliserte regjeringssonderingene. En ny regjering kan i beste fall være på plass før jul.

- Jeg kommer til å legge tungt innover regjeringspartiene at hvis vi lykkes med å gjøre dette om til en flertallsregjering, må KrF få gode gjennomslag på de ulike kravene våre, sier han.

- Tenker ikke på å bli leder

I går, midt i krisemøter og intern storm, gikk også fristen ut for å spille inn kandidater til ledervervene fra fylkeslagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer