Vurderte aldri å ofre Ulstein

Ropstad avviser Hareide-krav

Kjell Ingolf Ropstad sier det aldri ble stilt krav fra Hareide om at Dag Inge Ulstein måtte fortsette i regjering.

FÅR STØTTE: Ebba Busch Thor, lederen for Kristdemokraterna i Sverige, mener det kan være lurt å gi Knut Arild Hareide en statrådsplass. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Ingolf Ropstad sier det ikke ble stilt noen ultimative krav fra Hareide i samtalene om regjeringsdeltakelse.

VG skrev i går at Hareide hadde stilt følgende ultimatum: Han ville ikke inn i regjering dersom det var på bekostning av utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF).

Ropstad trekker på smilebåndet:

- Det der stemmer rett og slett ikke. Det var aldri aktuelt for oss å gi fra oss noen departement, og det har heller aldri vært et tema å bytte Hareide for Ulstein, sier Ropstad til Dagbladet.

Dagbladet stilte Ropstad spørsmål om Hareide på mandag, kort tid etter Frp gikk ut av regjeringen. Og da var den tidligere KrF-lederen allerede i Ropstads tanker.

- Med en gang det var klart at Frp ville ut og det ble tydelig at vi trolig ville få samferdselsdepartementet, så tenkte jeg på Knut Arild, sier Ropstad.

Ingen Bondevik-kontakt

Hareide har tidligere leder transportkomiteen på Stortinget.

- Diskusjonen mellom Knut Arild og meg handlet hele tida om samferdselsdepartementet, det var så naturlig. Knut Arild og jeg var opptatt av at Dag Inge har en stor framtid i partiet, men det var aldri noe krav eller vurdering å bytte ham ut.

Det er også blitt hevdet at Kjell Magne Bondevik tok kontakt med Ropstad for å argumentere Hareides sak. Heller ikke dette stemmer, sier KrF-lederen.

- Jeg har ikke snakket med Kjell Magne Bondevik denne uka, men jeg kan jo godt gjette meg til at han synes det er bra at Hareide kommer inn i regjeringen, sier han.

Dype sår

Dagbladet var først til å melde at Hareide onsdag avbrøt komitéreise med Stortinget for å være i Norge i dag. Ropstads politiske idol, svenske Ebba Busch Thor, fortalte Dagbladet i dag at hun krever full lojalitet av Hareide nå som han vender tilbake i regjering

Barne- og familieministeren er klar på at sårene etter KrFs veivalg er blitt større og dypere enn han først trodde.

- Det tror jeg er blitt tydelig for alle at det ble en vanskelig prosess.

- Var det derfor du valgte Hareide som statsråd?

- Nei, det handlet om Knut Arilds evner og kapasitet. Med en gang det ble mulig for KrF å få et nytt departement tenkte jeg på Knut Arild.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer