Vurderte aldri å ofre Ulstein

Ropstad avviser Hareide-krav

Kjell Ingolf Ropstad sier det aldri ble stilt krav fra Hareide om at Dag Inge Ulstein måtte fortsette i regjering.

FÅR STØTTE: Ebba Busch Thor, lederen for Kristdemokraterna i Sverige, mener det kan være lurt å gi Knut Arild Hareide en statrådsplass. Reporter: Steinar Suvatne. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjell Ingolf Ropstad sier det ikke ble stilt noen ultimative krav fra Hareide i samtalene om regjeringsdeltakelse.

VG skrev i går at Hareide hadde stilt følgende ultimatum: Han ville ikke inn i regjering dersom det var på bekostning av utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF).

Ropstad trekker på smilebåndet:

- Det der stemmer rett og slett ikke. Det var aldri aktuelt for oss å gi fra oss noen departement, og det har heller aldri vært et tema å bytte Hareide for Ulstein, sier Ropstad til Dagbladet.

Dagbladet stilte Ropstad spørsmål om Hareide på mandag, kort tid etter Frp gikk ut av regjeringen. Og da var den tidligere KrF-lederen allerede i Ropstads tanker.

- Med en gang det var klart at Frp ville ut og det ble tydelig at vi trolig ville få samferdselsdepartementet, så tenkte jeg på Knut Arild, sier Ropstad.

Ingen Bondevik-kontakt

Hareide har tidligere leder transportkomiteen på Stortinget.

- Diskusjonen mellom Knut Arild og meg handlet hele tida om samferdselsdepartementet, det var så naturlig. Knut Arild og jeg var opptatt av at Dag Inge har en stor framtid i partiet, men det var aldri noe krav eller vurdering å bytte ham ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer