KrF-lederens pendlerbolig:

- Ropstad brøt loven

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen mener at det er «ganske klart» at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har brutt loven i pendlerbolig-saken. Kollega Mads Andenæs mener saken bør politietterforskes.

- LEI MEG: - Jeg er lei meg. Som politiker så forvalter jeg folks tillit. Så selv om jeg ikke har brutt noen regler, så har det heller ikke vært min intensjon å utnytte et system, sier Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Lise Åserud / NTB

- LEI MEG: - Jeg er lei meg. Som politiker så forvalter jeg folks tillit. Så selv om jeg ikke har brutt noen regler, så har det heller ikke vært min intensjon å utnytte et system, sier Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Lise Åserud / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag avslørte Aftenposten at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig av Stortinget ettersom han på papiret bodde hjemme hos mor og far på Sørlandet.

Først i november i fjor, da Ropstad var 35 år, statsråd og etablert med kone og barn, meldte han flytting fra foreldrenes bolig.

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen er ikke i tvil:

- Ropstad har brutt folkeregisterloven. Det synes jeg er ganske klart. Ved å ikke følge lovens regler om hvor han skal registreres bosatt, har han urettmessig fått disponere en gratis leilighet på Stortingets regning, sier jusprofessoren til Dagbladet.

Ropstad avviser at han har brutt loven. Les svaret hans lenger nede i saken.

- Kan ha krav på erstatning

Spørsmålet, mener Marthinussen, er om Ropstad nå plikter å betale Stortinget tilbake.

- Hvis Stortingets administrasjon kom til meg og ønsket å kreve noe fra Ropstad, ville jeg sagt at de trolig har krav på erstatning, sier han.

Han understreker at saken faller innunder det privatrettslige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer