Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjell Ingolf Ropstad

Ropstad fikk regnbueflagget: - Det er klart jeg er engstelig

- At likestilling nå flyttes fra barne- og familiedepartementet betyr ikke at familiedepartementet kan se bort fra skeive barn og familier, sier leder for foreningen FRI.

FOR ALLE: Leder for Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Ingvild Endestad, håper Kjell Ingolf Ropstad blir en minister for alle. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens nye barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad mottok i dag regnbueflagg og blomster fra foreningen FRI på slottsplassen etter at Erna Solberg hadde presentert sin endrede regjering.

I tillegg fikk han en plakat med illustrasjoner av ulike familier som FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, gir til barnehager de besøker for at barn skal kjenne seg og sin familie igjen.

- Selv om likestilling tas ut av barne- og familiedepartementet kan man ikke ta ut skeive familier. Vår oppfordring til Ropstad er å inkludere alle barn og familier som ny minister, sier Ingvild Endestad, leder for foreningen FRI, til Dagbladets reporter på slottsplassen.

- merkelig å savne knut arild: Komiker Sigrid Bonde Tusvik demonstrerte da den nye regjeringen ble presentert tirsdag. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Engstelig

- Er du engstelig for hvordan det blir med Ropstad som familieminister?

- Det er klart jeg er engstelig. Han har uttalt at mann og kvinne er den beste formen for familie, og at heterofile par er den beste formen for foreldre, sier Endestad.

Hun sier at hun likevel har et håp om at Ropstad blir en minister for alle typer familier.

- Jeg sa gratulerer og «du har et stort ansvar», sier Endestad.

Ifølge en uttalelse fra FRI er det tradisjon å møte den nye homoministeren utenfor slottet, men det er første gang foreningen også har gitt familieministeren en mottakelse.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) blir ny barne- og familieminister, men får ikke ansvar for likestillingspolitikken. Denne er flyttet til kulturdepartementet. Trine Skei Grande (V) blir likestillingsminister.

Oppfordrer til inkludering

REGJERINGSENDRINGER: Dette er den nye regjeringen. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet / NTB Scanpix Vis mer

Regnbueflagget ble gitt bort for å minne Ropstad om at ansvaret for lhbt-saker som hviler på dem.

- Grande har lenge engasjert seg i lhbt-spørsmål, og vi gleder oss over at hun nå tar over likestillingsfeltet og har store forventninger til en framtidsrettet politikk for kjønns- og seksualitetsmangfold, sier Endestad.

Hun understreker at en av Skei Grandes viktigste oppgaver er å sørge for at likestilling står høyt på agendaen i alle departementene, og at skeive huskes i alt fra arbeidsliv til barnehagepolitikk.

Fikk brev med oppfordring

Både Ropstad og Skei Grande mottok kort fra FRI:

Her er kortet fra FRI til Ropstad:

Gratulerer med jobben som barne- og familieminister.

Jobben du har foran deg er stor og viktig, og vi håper du vil bruke posisjonen din til å skape et Norge som er godt for alle barn og alle typer familier. Selv om likestilling ikke lenger skal ligge i ditt departement, har du en viktig likestillingsjobb foran deg.

Lesbiske, homofile, bifile og transpersoner skaper også familier og trenger en minister som ser oss og som tar våre behov på alvor. Våre barn trenger å kjenne sitt liv igjen i barnevernstjenesten, i skolen, i barnehagen og når deres minister snakker. Uansett hva du mener om hvilke familier som er best, finnes vi og er en del av feltet du nå er blitt minister for. Plakaten du har fått viser noe av det mangfoldet vi lever i, og vi håper den fungerer som en påminner om det.

Regnbueflagget du har fått er et symbol på mangfold, inkludering og likestilling. Vi håper du har det på pulten din, og minner deg om at vi er folk, vi har kjærlighet, vi har barn og vi har familier som trenger en regjering som tar våre liv og rettigheter på alvor.

Som barneminister håper vi du husker på at barn, uansett hvilket kjønn de er, hvem de forelsker seg i eller hvilke drømmer de har, trenger å bli sett, trodd og elsket. Akkurat som de er. Vi håper du vil høre på våre innspill.

God arbeidslyst!

Hilsen fra FRI- Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold v/leder Ingvild Endestad

Her er kortet fra FRI til Trine Skei Grande:

Gratulerer med jobben som likestillingsminister.

Som likestillingsminister har du et stort ansvar for at alle i dette landet får mulighet til å leve like gode liv, uavhengig av kjønn, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk, hudfarge, funksjonsevne og seksuell orientering. Vi har kommet langt her i landet, men vi har en vei å gå før alle ulike mennesker har like muligheter til trygghet og frihet.

Vi håper du er deg ditt ansvar bevisst og at du passer på at likestillingspolitikken settes høyt i de andre departementene.

Lhbt-personer opplever fortsatt utfordringer på flere områder, også i møte med våre egne familier og når vi skal stifte familie selv. Vi håper du vil lytte til oss og at du passer på at likestilling gjelder i alt arbeidet regjeringen gjør. Vi trenger trygghet gjennom politi som prioriterer hatkriminalitet og arbeid mot fobi og rasisme. Vi trenger en skole med plass til hele kjønns- og seksualitetsmangfoldet. Og vi trenger en familiepolitikk som tar innover seg at vi mennesker er ulike, har ulike familieformer og kan være like gode omsorgspersoner.

Vi håper vi kan jobbe sammen om å løse disse utfordringene.

Hilsen fra FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. v/ Leder Ingvild Endestad

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!