Ropstad-kritiker vant kampvotering

Møre og Romsdal foreslo å erstatte en av de sterkeste Ropstad-kritikerne

ROPSTAD-KRITIKER: Karin Bjørkhaug har vært en tydelig stemme for den rød siden i KrF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ROPSTAD-KRITIKER: Karin Bjørkhaug har vært en tydelig stemme for den rød siden i KrF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

SOLA (Dagbladet): Som ventet er KrFs nye ledertrio Kjell Ingolf Ropstad (leder), Olaug Bollestad og Ingelin Noresjø (nestledere).

Det var likevel knyttet spenning til det nye sentralstyret i KrF.

Valgkomiteen hadde innstilt Erik Lunde (Oslo), Tove Welle Haugland (Vest-Agder), Magne Supphellen (Hordaland), Anders Tyvand (Vestfold) og Karin Bjørkhaug (Trøndelag).

Møre og Romsdal ved Steinar Reiten foreslo imidlertid at deres fylke måtte bli representert i sentralstyret og foreslo Randi Walderhaug Frisvoll.

Reglene for valget gjør at Møre og Romsdal også måtte peke på dem de ønsket ut fra valgkomiteens innstilling. De pekte på Karin Bjørkhaug fra Trøndelag. En rød KrF-er, som sto tydelig på Hareides side i partistriden om retningslinjen.

- Det er veldig vondt og krevende å peke ut den som vi mener skal ut, sa Reiten fra talerstolen, og sa videre at han hadde snakket med Bjørkhaug i forkant av kampvoteringen.

Vårt Land omtaler Bjørkhaug som «Ropstad-kritiker» og til avisa sier Simen Bondevik at nettopp Bjørkhaug er viktig for å bevare den siden i partiledelsen.

- Karin Bjørkhaug er en veldig god representant for oss som tapte retningsvalget. I situasjonen vi er i, trenger KrF bredde i sentralstyret. Det vil være fryktelig synd hvis hun ryker ut, sa Simen Bondevik til Vårt Land i forkant av landsmøtet.

Bjørkhaug vant imidlertid den skriftlige kampvoteringen med hele 152 stemmer mot 27. Hun fortsetter der med i sentralstyret.