Ropstad utfordrer Støre om iskanten

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad slår tilbake mot Frp-leder Siv Jensen og slår fast at regjeringen har gått mot sentrum og blitt gulere - ikke gråere. Han stiller også ultimatum om iskanten i sin tale til partiet.

UT MOT SIV: Partileder og Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad gikk ut mot Frp-leder Siv Jensens beskrivelse av regjeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UT MOT SIV: Partileder og Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad gikk ut mot Frp-leder Siv Jensens beskrivelse av regjeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi hadde gjort det samme igjen! utbasunerer KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad på partiets landskonferanse til stor jubel fra salen.

For det er ingen tvil blant Ropstad og KrF-ere. Kampen for å få den 29 år gamle IS-siktede kvinnen og hennes to barn hjem til Norge startet på partiets landsmøte i fjor.

Da vedok KrF at alle norske barn i Syria skal hjem - om nødvendig hvis mødrene også må bli med.

- Regjeringen snudde takket være KrF. Det viktigste for KrF er ungene og nå får de endelig den hjelpen vi håpte de skulle få for lenge siden, sier Ropstad.

I KrF står jubelen i taket over Frp's avgjørende nederlag i regjering, som førte til at de trakk seg denne uka. Ropstads skryteliste står også langt unna hva Frp ville vært fornøyd med: Økt bistad, flere kvoteflyktninger, flere ureturnerbare innvandrere som får bli.

Ut mot Siv

Ropstad tok også opp at Siv Jensen til Dagbladet sa at regjeringens politikk hadde blitt grå og kjedelig.

- Siv Jensen argumenterte med at regjeringsutvidelsen med Venstre og KrF har resultert i en politikk som mangler retning. Jeg vil si at det har vært bevegelse, og at pilen peker mot sentrum på sentrale politikkområder som familie, fattigdom, distrikt, klima - og skatt, sier Ropstad.

- Siv Jensen mente regjeringens politikk var blitt grå og kjedelig. Jeg ser en regjering som preges av gul politikk for barna våre, familiene og verdens fattige. Det betyr noe at KrF er i regjering, sier Ropstad.

Dagens aller største applaus fikk tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide. Det er ingen tvil om at Hareide fortsatt er umåtelig populær i partiet og at hans inntreden i partiet tas varmt imot.

Ropstad rakk bare å si han han er veldig stolt over at Knut Arild er med på laget før nærmere halve salen reiste seg og klappet.

KLAR: Kjell Ingolf Ropstad og KrF er fornøyd med at de fikk hentet hjem kvinnen og hennes barn fra Syria. Mandag ble det kjent at dette var dråp n som fikk begeret til å renne over for Frp i regjeringen. VIDEO: Hans Arne Vedlog. Vis mer

Iskant-ultimatum

Den politiske situasjonen framover er uavklart i mange saker med et såret Frp tilbake på Stortinget. Ropstad var tydelig på at regjeringen kan få flertall begge veier - og utfordret Ap-leder Jonas Gahr Støre i klima- og miljøpolitikken.

Iskanten blir en av vårens største politiske saker og Ropstad avviser Frp's standpunkt om en såkalt dynamisk iskant, det vil si at grensen for olje- og gassutvinning i nord kan endres.

- Det kommer ikke på tale med en dynamisk iskant. Derfor vil jeg også utfordre de andre store partiene, de må ta et standpunkt for miljø og klima. Det betyr noe hva Ap mener. I stedet for at Støre skal spørre om et barn virkelig er sykt, burde han bruke all sin makt for å si at han står på rett side i kampen om iskanten, sier Ropstad.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer