IKKE ALT: Barne- og familiminister Kjell Ingolf Ropstad sier at han ikke nødvendigvis er enig i alt kirken han går i, står for. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE ALT: Barne- og familiminister Kjell Ingolf Ropstad sier at han ikke nødvendigvis er enig i alt kirken han går i, står for. FOTO: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Ropstads trossamfunn vil omvende homofile

Barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad (KrF), sier at han ikke nødvendigvis er enig i alt kirken han går i, står for.

Trossamfunnet til statsråd Kjell Ingolf Ropstad er medlem av et forum som arbeider med å «hjelpe mennesker med uønsket seksuell orientering» til å endre seg.

Ropstads trossamfunn Oslo Misjonskirke Betlehem er en av 90 kirkesamfunn som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur er tilknyttet nettverket Tilhelhet, skriver Klassekampen.

Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg.

NY BARNEMINISTER: Kjell Ingolf Ropstad ble ikke likestillingsminister, på tross av å ta over departementet som tidligere hadde likestilling som ansvar. Han sier i dag han skal sloss for alle familieformer. Foto: Ingebjørg Iversen Reporter: Mats Rønning Vis mer

Ikke nødvendigvis enig

«Vi i Tilhelhet ønsker å bistå deg som har en – for deg – uønsket seksuell orientering eller uønskede følelser (lesbiske/homofile/bifile følelser/transseksualitet), og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en ny vei i dette», heter det i forumets presentasjon av seg selv på sitt eget nettsted.

På nettstedet heter det at formålet med forumet blant annet er å formidle tro på at man kan endre seksuell legning og at man kan leve et liv i seksuell avholdenhet.

«Jeg kjenner ikke til detaljene i dette arbeidet, eller at Misjonskirken er knyttet til dem. Det at jeg går i en kirke betyr ikke at jeg er enig i alt som sies eller gjøres knyttet til kirken eller organisasjoner som kirken er tilknyttet. Jeg vil ha et romslig samfunn der det er plass til alle. Som statsråd med ansvar for tro og livssyn er det også viktig å påpeke at tros- og livssynsfrihet er viktig.», skriver Ropstad i en e-post til Klassekampen.

Seinere på dagen lørdag gikk Ropstad skrev Ropstad på Facebook at «jeg tar avstand fra arbeid med seksuell reorientering».

Negativ omtale

Ropstad fått mye negativ medieomtale den siste uka.

Først da innskrenkingen av retten til fosterreduksjon av friske fostre ble debattert i partilederdebatten, og Ropstad uttalte følgende:

- Men hovedpoenget er at jeg mener at hvis du klarer å bære fram ett, så bør du også klare å bære fram to.

Ropstad valgte å beklage utspillet i Politisk kvarter på NRK den påfølgende morgenen.

Den andre stormen kom da han ble utnevnt til barne- og familieminister, og ansvaret for likestilling ble overført til Kulturdepartementet.

Det er blitt sagt at dette gjøres for at Ropstad skulle slippe å gå i Pride-toget.

- For mangfold

Ropstad sier han gjerne skulle hatt ansvaret også for likestillingen, men at Venstre ønsket seg dette.

På spørsmål om han kommer til å gå i Pride-paraden svarte Ropstad at det tror han ikke han kommer til å gjøre.

- Jeg er for ytringsfrihet og mangfold, og man kan uttrykke støtte på mange måter. Jeg tror ikke støtten kommer an på om jeg velger å gå i toget den dagen, sier han.