Ropte at det var bombe om bord på SAS-fly på Gardermoen

Flyet evakuert, en pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et SAS-fly som skulle fra Oslo til Gdansk i Polen, ble fredag evakuert etter at en mann oppførte seg mistenkelig på flyet.

- Mannen oppførte seg mistenkelig, han snakket med passasjerene og henvendte seg også til besetningen som syntes oppførselen var så rar at det var riktig å kontakte politiet, sier pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø til NTB.

Det ble tidligere på dagen meldt at mannen skulle ha ropt at det var en bombe i flyet, skriver adressa.no.

- Dette er snakk om en ren ordensforstyrrelse. Han hadde en oppførsel som ikke var forenlig med det som vanligvis skal være i en kabin, sier politioverbetjent Gunnar Habberstad ved Gardermoen politistasjon til avisen.

Han vil ikke gå i detalj på hva mannen gjorde. Mannen var ikke beruset, som det også ble meldt tidligere, ifølge Sandstø.

I samråd mellom politiet og besetningen ble det besluttet at flyet skulle tømmes for passasjerer fro å gjennomsøkes. Senere ble det bestemt at turen skulle kanselleres, sier Sandstø.

- Det vi normalt gjør, er å forsøke å booke om til seinere avganger, eller at passasjerene kan reise via andre ruter som også går til Gdansk. Noen velger kanskje også å utsette reisen, sier Sandstø

(NTB)