Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ropte at vi kanskje kjørte feil

Overlevende Trond Olsen (45) om minuttene før båtkrasjet i Drøbaksundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trond Olsens datter Rebecca Trondsdatter Semmen (17) døde i båtulykken i Drøbaksundet natt til søndag sammen med ekteparet Kjellrun Waagbø (43) og Kjell Hesthammer (48).

Olsen ligger nå på sykehus med brukne ribbein og ryggskader. Derfra forteller han lokalavisen Akershus Amtstidende (Amta) om de siste minuttene før båten gikk på grunn på Småskjær.

Like før klokken ett natt til søndag var følget på åtte på vei hjem fra Oscarsborg i en RIB gummibåt.

- Vi kjørte ikke for full gass, men såpass at båten planet. Kanskje rundt 25 knop. Det var bekmørkt, men mange båter i sundet, sier han til Amta.

De fulgte en annen rute enn den Olsen pleier å ta.

- Da vi nærmet oss jetéen, var det noen av oss som reagerte på kursen, og ropte at vi kanskje kjørte feil. Vi fikk til svar at alt var under kontroll, og like etter smalt det, sier 45-åringen til avisen.

Olsen ble kastet ut av båten, men fikk ringt etter hjelp da han kom til seg selv. Hjelpen skal ha kommet raskt.

I ettertid kaller Olsen det hele ufattelig. Båtpassasjerene hadde drukket litt, men ikke mer enn et par øl. Den eneste bekymringen de hadde var at det var for få vester om bord til alle, forteller Olsen.

REDNINGSMANNSKAP:Redningsmannskaper fra branns- og redningsetaten kom raskt til ulykken. Foto: Hans Arne Vedlog
REDNINGSMANNSKAP:Redningsmannskaper fra branns- og redningsetaten kom raskt til ulykken. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Jeg skjønner ikke hvordan han som kjørte båten kunne manøvrere så feil. Han var kanskje den beste båtføreren av oss, sier Olsen til Amta.