- Ropte «drep den lille negeren»

Aktoratets to mest sentrale vitner har forklart at de to tiltalte skal ha ropt «drep ham» og «drep den lille negeren» da de løp etter Arve Beheim Karlsen 23. april 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to var øyevitner til at de to tiltalte løp etter Arve mot Sogndalselva den kvelden Arve forsvant. Den ene satt i en rundkjøring og spilte gitar da Arve kom løpende med de to tiltalte etter seg. Han forklarte seg i retten i dag om hva han var vitne til.

- Drep ham, drep den lille negeren, forklarte vitnet at den medtiltalte skal ha sagt mens han løp etter Arve.

Arves kamerat Kim Vidar Berdal (18) var sammen med Arve hele den kvelden, og forklarte at hovedtiltalte også skal ha ropt «drep ham» mens han løp etter Arve.

- Er du sikker på at dette ble ropt, spurte aktor.

- Jeg er helt sikker, svarte vitnet, og pekte ut hovedtiltalte som mannen bak utropet, i følge NTB.

Fryktet at Arve skulle få bank

Kim Vidar Berdal løp så etter de tre fordi han fryktet at Arve ville få bank av den hovedtiltalte. Han hevder til retten at han ropte at hovedtiltalte skulle stoppe, men til ingen nytte. Berdal stoppet da han kom til rundkjøringen hvor to andre satt å spilte gitar, blant annet en av de som vitnet tidligere i dag.

- Jeg har aldri sett Arve løpe så fort, forklarte Berdal i retten, skriver VG Nett.

Da han traff de to andre som spilte gitar, fikk han spørsmål om «hva er det som skjer»?

- Nå tar de Arve, skal han ha sagt.

Kameraten så at alle tre løp ut bilbroen i Sogndalselva, og at bare de to som løp etter Arve dukket opp på den andre siden. Berdal sa at han trodde at Arve hadde kommet seg unna. Det var det siste han så av kameraten sin.

Senere skal også den andre som spilte gitar vitne om hva han så hva som skjedde.

Arve Beheim Karlsen forsvant 23. april 1999, og ble funnet druknet i Sogndalselva senere etter å ha blitt jaget av de to tiltalte. De er tiltalt for å ha kommet med rasistiske utrop mot Beheim Karlsen.

KAMERAT:</B> Kim Vidar Berdal var vitne til at kameraten Arve Beheim Karlsen ble jaget av de to tiltalte.