Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ropte «jævla rasshøl»

Sykkelpresident Erik M. Aarethun er i Hallingdal tingrett dømt til å betale 6000 kroner i bot for å ha kalt lensmann Geir Vidme i Flå et «jævla rasshøl».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (Dagbladet): Men sykkelpresidenten anker dommen, fordi han mener ordene ikke falt slik dommen hevder.

Lensmannen og sykkelpresidenten kom i munnhoggeri under et rekordforsøk på sykkel fra Bergen til Oslo i fjor sommer.

Ekslandslagsrytter Carl Erik Pedersen tråkket for harde livet ned Hallingdal for å slette rekorden på 15 timer og 43 minutter mellom Bergen og Oslo. I Flå sto lensmann Vidme og vinket følget inn på en parkeringsplass.

Politimannen mente at syklisten og hans følgebil forstyrret trafikken, det kunne oppstå farlige situasjoner. Sykkelpresident Erik M. Aarethun tente på alle pluggene, og det falt harde ord.

Hva som ble sagt, strides partene om.

Må ha troverdighet

- Lensmannen og jeg kan ikke ha vært på samme sted til samme tid, dommen er helt på siden av hva jeg og mine vitner opplevde, sier Aarethun til Dagbladet. Han legger til at hans tillit til rettsvesenet er kraftig svekket etter dommen.

- Pussig

- Men er det verdt å gå nye runder i rettsapparatet for en fillesak?

- Dette er en fillesak som burde ha vært oppe og avgjort på stedet. Lensmannen sto med ryggen til og hørte noen ord, han kan ha innbilt seg at han hørte uttrykket. Jeg har vitner, lensmannen var aleine. Det er pussig at domstolen ensidig tror på lensmannen. Jeg er avhengig av troverdighet både som sykkelpresident og i min jobb i næringslivet, derfor kan jeg ikke la dommen bli stående, sier Erik M. Aarethun.

Måtte bryte

Aarethun har tidligere sagt til Dagbladet at han ville kreve 25000 kroner i erstatning fra politiet fordi rekordforsøket mislyktes. Syklist Pedersen lå godt an da han ble stoppet av politiet, men han ble stiv i beina av oppholdet og steg av sykkelen for godt kort tid etter. Sykkelturen var på forhånd varslet til både politiet og Vegvesenet, uten at noen instanser kommer med innsigelser.

ANKER: Sykkelpresident Erik M. Aarethun (fra venstre) sammen med vitnene Magne Skaar og Bjørn Hamre på vei inn til Hallingdal tingrett. Skaar og Hamre har begge hatt sentrale verv i sykkelforbundet, og satt i følgebilen som ble stoppet av politiet.