Ropte på pappa

11-åringen som har vært savnet i området ved Prekestolen i Rogaland, er funnet i live. Letemannskaper hørte gutten da han ropte på pappaen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå er Lars Arne Voll gjenforent med foreldrene sine. I 20-tiden ble han brakt inn fra terrenget der han har gått ute de siste 30 timene, til trygge omgivelser i en ambulanse på Botne i Strand kommune. Der stod moren og ventet på den 11 år gamle speidergutten sin.

Gutten ble funnet ved 17-tida i ettermiddag. Ifølge Hovedredningssentralen på Sola var 11-åringen både våt, trist og lei. Letegruppa som fant ham, hørte at han ropte på pappa.

Over 200 letemannskaper var ute for å finne gutten. Han ble funnet av en letegruppe fra Egersund Røde Kors.

Gutten ble observert på en topp tidligere i dag, og det ble umiddelbart sendt ut en letegruppe.

- Han ble funnet mellom en og to kilometer sørvest fra hytta til speidergruppa, sier stabssjef ved politiet i Stavanger, Ragnvald Erga, til Dagbladet.

- Han var på den andre siden av et vann som ligger ved hytta. 11-åringen er fremdeles i området. Været er for dårlig til at Sea King eller Luftambulanse kan fly inn i området.

- Letegruppa brukte order «blåfrossen» om gutten. De har gitt ham tørre, varme klær, og gjør det de kan for at han skal ha det bra. Så får vi håpe at Sea King eller Luftambulanse kan komme seg inn i området seinere. Ellers kan de bli nødt til å gå ut av skogen, sier Erga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer