Rør ga flom i Oslo

15 000 kubikkmeter vann flommet ut i gatene på Bjølsen i Oslo i ettermiddag. Bygningsarbeidere hadde ødelagt en vannledning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere beboere i nærheten mistet vannet, og i store deler av Oslo sentrum var drikkevannet brunt etter vannlekkasjen. Verst rammet ble de som bor i bygårdene like ved den store byggetomta på Bjølsen.

- En rekke kjellerboder er oversvømt, det samme er fyrrommet og hovedtavla til strømforsyningen i bygget. Vi får håpe alle beboerne er tilstrekkelig forsikret, sier vaktmester Arne Hansen i Stavangergata 46 til NTB.

Lang natt

Hansen fikk beskjed av brannvesenet om å belage seg på en lang natt med lensing og rydding da NTB snakket med ham ved 17-tiden tirsdag.

- Det skal nok gå bra. Jeg er gammel fisker og vant til å ta i et tak, fastslo han.

Brannmester Henrik Francke ved Sagene brannstasjon opplyser at et uhell under grunnarbeid på en 400 kvadratmeter stor byggetomt like ved, var årsaken til den store lekkasjen.

- Mellom 10.000 og 15.000 kubikkmeter med vann må tømmes ut i gatene. Det er en 60 centimeter lang forsyningsledning som ble ødelagt, og hele natta vil nok gå med før vi er ferdige, forteller han.

På byggetomta var det gravd ut en fire til fem meter dyp kjeller som på kort tid ble fylt med vann. I gatene rundt var slagstøvler det eneste brukbare fottøyet.

Våte kjellere

Styremedlem Jon Annar Berntsen i Bjølsen borettslag var en av dem som meldte seg for brannvesenet etter å ha oppdaget våte kjellerboder i bygården.

- Det er heldigvis ikke så mye det er snakk om, men vi trenger hjelp til lensing, sier han.

Mannskaper fra Sivilforsvaret bisto brannvesenet i arbeidet med å lede vannet unna boligene og ned i avløpene.

- Vi har stengt av forsyningsledningen som sprang lekk, og frakter nå vannet via andre ledninger. Overbelastning på det øvrige ledningsnettet fører til brunt vann i store deler av Oslo sentrum. Vannet er ikke farlig å drikke, selv om det ikke ser så appetittlig ut, understreker rørleggerformann Terje Mågerud i vann- og avløpsetaten i Oslo til NTB.

(NTB)

VÅTE GATER:</B> Ingen var tørrskodde på Bjølsen i dag.
ELV:</B> Oslo-borgere får neppe se dette flere ganger.