Ror til Færøyene

For første gang i historien skal noen ro fra Norge til Færøyene. Et folkehav på 20 000 mennesker venter Olav Lie Gundersen (38) og Tommy Skeide (31) i Torshavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er selvfølgelig møringer det dreier seg om. Olav Lie Gundersen fra Averøy og Tommy Skeide fra Ulsteinvik tar opp arven etter Ragnar Thorseth, som i 1969 rodde alene fra Norge til Shetland.

-  Derfor tenkte vi at vi nok kan ro dobbelt så langt siden vi er to, sier Lie Gundersen.

Færing, selvfølgelig

Turen starter fra Ulsteinvik 14. juli, og de skal bruke 7 til 14 dager på turen. Alt avhenger av vær- og vindforhold.

-  Det ultimate er å komme fram til selve olsokdagen, den 28. juli. Da arrangeres den tradisjonsrike kapproingen mellom bygdene i Torshavn. Mellom 15 000 og 20 000 mennesker er nede på havna, sier Lie Gundersen.

De to skal naturligvis bruke en færing på turen. Båten er 20 fot lang, og er en nøyaktig kopi av den mest brukte båten på Nordvestlandet for hundre år siden. -  Det er et tøft havstykke. I tilfelle storm legger vi ut et drivankersystem og legger oss mot vinden. Så dekker vi over den fremste delen av båten med en presenning og legger oss under. Men dette er en solid båt. Den kan tåle en litt snill storm, sier Tommy Skeide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.