Rørbombe gikk av i USA

Ingen personer ble skadd da en rørbombe eksploderte i New Jersey lørdag, kort tid før et mosjonistløp til inntekt for militært personell.

EKPLODERTE: En rørbombe gikk av i New Jersey i USA lørdag. Ingen ble skadd. Foto: Mark Makela/Getty Images/AFP 
EKPLODERTE: En rørbombe gikk av i New Jersey i USA lørdag. Ingen ble skadd. Foto: Mark Makela/Getty Images/AFP  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere tusen deltakere var ventet til det 5 kilometer lange løpet, bare timer etter eksplosjonen, som skjedde klokken 9.30 lørdag morgen i Seaside Park, opplyser myndighetene.

Al Della Fave i den lokale påtalemyndigheten sier verken personer eller bygninger ble skadd i eksplosjonen. Det føderale politiet FBI har overtatt etterforskningen, men vil foreløpig ikke si om de tror hendelsen er terrorrelatert eller om den var direkte rettet mot løpet.

Løpet Semper Five – som spiller på marineinfanteristenes motto «Semper fidelis» (Alltid trofast) – skulle arrangeres for tredje gang lørdag, men starten var utsatt på grunn av lange køer av deltakere som ville registrere seg, samt en melding om en hensatt ryggsekk. Della Fave sier at dersom løpet hadde startet i tide, ville «ganske mange mennesker» ha løpt forbi stedet der bomben gikk av.

Løpet ble avlyst, og store områder ble sperret av. Rørbomben lå i en søppelkasse, og Della Fave sa kort tid etter eksplosjonen at det kan ha vært flere ladninger koblet til bomben, men at disse ikke gikk av. Bombeteknikere uskadeliggjorde gjenstander i søppelkassen, men ga ingen detaljer om disse gjenstandene. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer