- Rører dere kameraene, så blir dere skutt

Dagbladet fikk besøke romferja.

ROMFERJE I SOLOPPGANG: Tirsdag morgen, 07.36 norsk tid, skytes Discovery og svenske Christer Fuglesang opp til romstasjonen ISS. Dagbladet fikk i dag dra ned til oppskytingsplattformen for å se på fartøyet. Foto: GEIR BARSTEIN
ROMFERJE I SOLOPPGANG: Tirsdag morgen, 07.36 norsk tid, skytes Discovery og svenske Christer Fuglesang opp til romstasjonen ISS. Dagbladet fikk i dag dra ned til oppskytingsplattformen for å se på fartøyet. Foto: GEIR BARSTEIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CAPE CANAVERAL (Dagbladet): Etter å ha blitt plukket opp av en buss klokka fem om morgenen midt ute i intet, kjørt gjennom ett sjekkpunkt samt to omganger med bombehundsnusing, kom advarslene.

- Hvis dere rører de fjernstyrte kameraene, så blir dere skutt. Det vil vi helst ikke... det blir så mye papirarbeid, sier en av de eldre, kvinnelige NASA-eskortene med overraskende mye alvor i stemmen, og fortsetter:

- Og ikke ta bilde av vaktene - da blir de «grinete», opplyser hun, og fortsetter:

- I går ble det observert rødgaupe her... og det finnes alligatorer. Pass dere... Og ikke rør gjerdet, sier hun, og unnlater å nevne den størst kjøtteteren av alle i det vakre sumpområdet hvor plattform 39A på Kennedy Space Center ligger: myggen.

- Vanskelig å pusteMed trussel om væpna vakter og glupsk lokalt dyreliv overstått fikk man ta del i synet: 3,5 millioner kilo skyvekraft i soloppgang, som om 12 timer skal bringe den svenske ESA-astronauten Christer Fuglesang til Den internasjonale romstasjonen ISS.

ESA-astronaut og kompis av Fuglesang, André Kuipers (50), ser drømmende bort på romferja Discovery. Kuipers, som selv ble skutt opp i en russisk Soyuz-kapsel i 2004, forteller Dagbladet om de spente øyeblikkene før nedtellingen når «liftoff».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer