- Rørlegger Joe er min nye rådgiver

McCain og Obama spøkte og lo sammen på katolsk middag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Ting går fort i kampanjen min, og ja, det er sant at jeg i morges sa opp hele staben av topprådgivere. Alle deres stillinger vil heretter bli besatt av en mann kalt Rørlegger Joe, sa John McCain - til rungende latter.

Spøken var selvsagt en hentydning til hans egen omtale av Samuel J. Wurzelbacher, kalt Rørlegger Joe, som ble sentral i argumentasjonen i den siste presidentkandidatdebatten på Long Island natt til torsdag.

Utsagnet falt på den årlige Al Smith-middagen på Waldorf Astoria-hotellet i New York - et katolsk arrangement som tradisjonelt er en post på ruta for de to presidentkandidatene før valget. Og bare én dag etter den opphetede debatten i Hempstead satt de to presidentkandidatene og lo av hverandres vitser.

- Jeg må innrømme at kveldens lokale ikke egentlig er hva jeg er vant til. Jeg ble opprinnelig fortalt at vi kunne flytte dette utendørs til Yankee Stadium. Og kan noen si meg hva som hendte med de greske søylene jeg ba om? sa Obama, med henvisning til innvielsesseremonien på demokratenes landsmøte, som mange fant stormannsgal og smakløs, ikke minst på grunn av den greskinspirerte dekoren.

- Rørlegger Joe er min nye rådgiver