«Rørlegger Joe» er verken Joe eller rørlegger

Og tjener mest på det hvis Obama vinner valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I går skrev Dagbladet.no at «Rørleggeren Joe», som gjentatte ganger ble trukket fram under TV-duellen mellom John McCain og Barack Obama onsdag, mangler rørleggerlisens.

I dag ble det kjent at han slett ikke heter Joe heller.Grums

Samuel J. Wurzelbacher (34), som han egentlig heter, har blitt fotfulgt av amerikanske medier etter at han utfordret Obama på hans skattepolitikk under et valgmøte i Ohio for fire dager siden.

Og i løpet av disse fire dagene har mediene gravd fram mye grums om 34 åringen:

•Han mangler rørleggerlisens.

•Han heter ikke Joe.

•Han har et ubetalt skattekrav.

«Rørlegger Joe» er verken Joe eller rørlegger

McCain har trukket fram «rørleggeren Joe» i flere sammenhenger i forsøk på å illustrere hvem som kan vente seg skatteøkning dersom Barack Obama vinner presidentvalget.

Ifølge Politico har presidentkandidaten gjort Wurzelbacher til en av sine fanesaker i innspurten av denne valgkampen. Han har gjentatte ganger referert til rørleggeren som en av mange som er nødt til å betale høyere skatt dersom Obama vinner valget.

Det ble derfor pinlig for presidentkandidaten da det i går ble kjent at 
«Rørleggeren»  kommer mindre fordelaktig ut dersom McCain vinner valget 4. november.

Wurzelbacher medgir overfor fjernsynsstasjonen ABC at han ikke er i nærheten av å tjene så mye at han vil bli rammet av Obamas skattereform.

Han vil tvert imot tjene på det dersom Obama vinner valget ettersom demokratenes presidentkandidat lover skattelette for dem som tjener under 1,6 millioner kroner.Skattekrav

At Wurzelbacher er bekymret for skatten, er imidlertid ikke til å undres over.

34-åringen har nemlig et ubetalt skattekrav på nærmere 8000 kroner hengende over hodet, og han får takket være sin nye kjendisstatus også trolig problemer neste gang han tropper opp på en byggeplass, uten det nødvendige fagbrevet i lomma.

John McCain beklaget torsdag all oppmerksomheten som har blitt 34-åringen til del.

- Joe, dersom du ser på, jeg beklager, sa McCain da han var gjest hos David Letterman på CBS torsdag.

INGEN JOE, INGEN RØRLEGGER, IKKE EN SOM TJENER PÅ DET HVIS MCCAIN VINNER VALGET: McCain har gjort livssituasjonen til «Rørlegger Joe» til en av sine fanesaker i innspurten av presidenvalget. Etter at amerikanske medier har fotfulgt rørleggeren har det kommet fram at han verken har rørleggerlisens, heter Joe, eller vil tjene på det dersom McCain vinner valget. Foto: AP Photo/Madalyn Ruggiero/Scanpix
INGEN JOE, INGEN RØRLEGGER, IKKE EN SOM TJENER PÅ DET HVIS MCCAIN VINNER VALGET: McCain har gjort livssituasjonen til «Rørlegger Joe» til en av sine fanesaker i innspurten av presidenvalget. Etter at amerikanske medier har fotfulgt rørleggeren har det kommet fram at han verken har rørleggerlisens, heter Joe, eller vil tjene på det dersom McCain vinner valget. Foto: AP Photo/Madalyn Ruggiero/Scanpix Vis mer
MEDIEMAS: «Rørlegger Joe», eller Samuel J. Wurzelbacher (34), blir nå fotfulgt av amerikanske medier.
UTFORDRET: «Rørlegger Joe», utfordret Obama på hans skattepolitikk under et valgmøte i Ohio for fire dager siden.
INGEN FORDEL: Det ble i går kjent at «Rørleggeren» kommer lite fordelaktig ut dersom McCain vinner valget 4. november.