«Rørlegger Joe» har ikke rørleggerlisens

Har blitt het potet i det amerikanske presidentvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I natt spurte vi: Hvem er «Rørlegger-Joe»? I dag er vi litt nærmere svaret.

«Joe the Plumber» - rørleggeren Joe - som på et folkemøte for tre dager siden personlig utfordret Obama på skattepolitikk, har blitt en av Amerikas mest omtalte personer de siste dagene.


Mens McCains visepresident Sarah Palin tidligere har snakket varmt om gjennomsnitts-amerikaneren «Joe Six-Pack», var det en annen Joe som ble gjennomgangstemaet under nattens debatt.Ved å vise til rørlegger-Joe, og gjennom flere andre retoriske og politiske angrep, satt McCain dagsorden i flere av ordvekslingene i debatten.


- Joe, om du er der ute, startet McCain, før han gikk gjennom helsepolitikken sin og hvilke fordeler og ulemper Joe ville møte - avhengig av hvilken president som vant valget i november.

Men hvem er egentlig Joe?


Mangler lisens

Han heter Joe Wurzelbacher, er 34 år gammel og kommer fra Holland i Ohio. Han er rørlegger og har jobbet for ett og samme firma i seks år.

Joe ønsker, som kjent å overta dette firmaet en vakker dag.

Men ifølge nyhetsbyrået Associated Press mangler Joe lisens for å jobbe som rørlegger. 
Til nyhetsbyrået sier han at han ikke trenger lisens fordi han arbeider for et lite firma som bare gjør jobber for private. Han sier også at han ikke trenger lisens fordi han arbeider for noen andre.

Firmaet består av Joe selv, og eieren av firmaet, Al Newell.


Personlig valg

Det har blåst mye rundt Joe etter at han fortalte Barack Obama under et valgmøte i Toledo, Ohio søndag at hans ønske om å overta bedriften han har jobbet i vil knuses dersom Obamas skatteplaner blir gjennomført.

Ifølge BBC har Joe alltid drømt om å stille politikere spørsmål som virkelig setter dem fast.

- Jeg fikk endelig stilt spørsmålet, men dessverre unngikk begge to å svare meg skikkelig, sier han tilCBS News.

Da journalister i dag tidlig spurte Joe hvilket parti han vil stemme på den 4. november, unngikk han imidlertid selv å svare. 

- Det er et personlig valg, saWurzelbacher.

KNUSES: Joe fortalte Barack Obama under et valgmøte på i Toledo, Ohio søndag at hans ønske om å overta bedriften han har jobbet i vil knuses dersom Obamas skatteplaner blir gjennomført.
LISENSLØS: De siste dagenes mest omtalte rørlegger, Joe Wurzelbacher, har ikke rørleggerlisens.