Rørleggeren er et av de viktigste bevisene i hele Jensen-saken. Det er langt fra sikkert at han vil kunne vitne i retten

Rørleggeren og hasjlagerbestyreren (52) var bare til stede i retten én dag da han selv ble dømt. Uten å si ett ord.

I RETTEN: Rettsaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen og Gjermund Cappelen startet i Oslo tingrett mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I RETTEN: Rettsaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen og Gjermund Cappelen startet i Oslo tingrett mandag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I statsadvokat Lars Erik Alfheims innledningforedrag i Oslo tingrett var det to menn i kretsen rundt Gjermund Cappelen som ble nevnt flere ganger: Brusselgeren (64) og rørleggeren (52). De ble i fjor ble dømt som sentrale medlemmer i Cappelens hasjliga.

Rørleggeren var den første i ligaen Cappelen nevnte i avhør med Asker og Bærum-politiet. Og han var mannen som hadde ansvar for hasjlageret som politiets spanere raidet natt til 18. desember 2013.

Rørleggeren ringte Cappelen umiddelbart etterpå. Cappelen tok videre kontakt med Eirik Jensen, og de møttes på Grønland i Oslo dagen etter.

Hvem er «RØ»?

Ingen bortsett fra de to tiltalte vet hva de snakket om der. Men som statadvokaten la fram i retten i går utvekslet Cappelen og Jensen senere samme ettermiddag tekstmeldinger, og Jensen skrev at Cappelen måtte følge med hvis «han reiser bort»:

- Hvilken fyr? RØ? svarte Cappelen.

- Ja, svarte Jensen.

- Det er ikke han. Det er ikke der problemet ligger. 100 prosent, svarte Cappelen.

- Ok, men viktig å være på, svarte Jensen.

Advokat Benedict de Vibe bekrefter at Cappelen har forklart at «RØ» er rørleggeren. Jensen har forklart at det er snakk om en annen person, relatert til informantvirksomheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer