Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

«Rørleggeren» har aldri forklart seg om kontakten med Cappelen. I dag møtte han som vitne i retten

Men sa ikke ett ord.

OPPBEVARING:  I denne garasjen på Oslos vestkant skal hasjen som skulle selges, ha blitt oppbevart. Den såkalte rørleggeren skal ha styrt salget. Spanere tok seg inn i garasjen natt til 18. desember 2013 og iscenesatte et tyveri for å se hvordan Cappelen og hans nettverk reagerte. Det ble tatt beslag i 109 kilo hasj den natten. Foto: Scanpix
OPPBEVARING:  I denne garasjen på Oslos vestkant skal hasjen som skulle selges, ha blitt oppbevart. Den såkalte rørleggeren skal ha styrt salget. Spanere tok seg inn i garasjen natt til 18. desember 2013 og iscenesatte et tyveri for å se hvordan Cappelen og hans nettverk reagerte. Det ble tatt beslag i 109 kilo hasj den natten. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjermund Cappelen har navngitt flere personer fra sin egen hasjliga.

Den første han oppga navnet på etter pågripelsen i 2013, under avhør med Asker og Bærum-politiet, var den såkalte rørleggeren (52).

Rørleggeren var mannen som hadde ansvar for hasjlageret som politiets spanere raidet natt til 18. desember 2013, og ble i fjor dømt som et sentralt medlem i ligaen.

Men den 52 år gamle rørleggeren hevder å være svært syk.

I dag var han innkalt som vitne i saken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Oslo tingrett, og det var usikkerhet knyttet tvil om han ville komme.

Det gjorde han, iført ei tjukk boblejakke og lue. 52-åringen ble deretter stående foran vitneboksen. Han responderte ikke på dommerens spørsmål.

- Jeg heter Kim Heger, og er dommer her i Oslo tingrett. Også lurer vi på hva du heter, sa dommeren.

«Rørleggeren» svarte ikke, men ble i stedet stående og gni hendene sammen, samtidig som han tittet ned i golvet.

Dommer Heger sa da at han da kunne få lov til å forlate rettssalen - hvilket mannen gjorde.

52-åringen møtte i egen ankesak 31. januar, hvor han står tiltalt for å ha vært medlem av Cappelens hasjliga. Også da satt han med ei jakke over hodet og en lue trukket godt ned i ansiktet, mens han vugget fram og tilbake.

Han svarte heller ikke da på et eneste spørsmål.

52-åringen har aldri forklart seg for politiet. Under pågripelsen av ham i desember 2013 var det siste han sa «Jeg tør ikke», ifølge en politibetjent som forklarte seg for retten forrige uke.

Politiet i Asker og Bærum har mistenkt at mannen har spilt syk for å slippe å avgi forklaringer for politiet og retten. I en politirapport i Asker og Bærum-saken skrev en tjenestemann at han oppfattet mannens atferd som tilgjort. Dette baserte han på flere observasjoner av mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media