Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røros lufthavn evakuert - bombegruppa tilkalt

Spor av sprengstoff funnet i eller på pakke.

SPERRING: Politiet har sperret veien inn til Røros lufthavn. Foto: Guri Jortveit / Arbeidets Rett / NTB Scanpix
SPERRING: Politiet har sperret veien inn til Røros lufthavn. Foto: Guri Jortveit / Arbeidets Rett / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Bombegruppa fra Oslo landet på Røros lufthavn ca. klokka 20.20. I 21.30-tida melder politiet at ingenting som truer sikkerheten er funnet, og flyplassen går tilbake til normal drift - det samme gjør Rørosbanen.

(Dagbladet): Politiet i Sør-Trøndelag offentliggjorde litt før klokka 16 torsdag meldingen om at de undersøkte last på Røros lufthavn i Sør-Trøndelag. De utdypet etter hvert at det dreier seg om at det er funnet spor av sprengstoff i lasten, og som følge av funnet er flyplassen evakuert mens bombegruppa fra Oslo politidistrikt er på vei.

- De er på vei i helikopter, og flyplassen forblir stengt til de har avklart situasjonen, opplyser Kamilla Engen, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Skulle til Oslo

Det dreier seg om ei pakke som skulle med Widerøe-flyet til Oslo klokka 15.15. Ifølge Engen avdekket en kontroll at pakka inneholder eller har vært i kontakt med sprengstoff. Politiet kjenner så vel avsender som mottaker.

- Vi har vært i kontakt med avsender, som stiller seg uforstående til at pakka skulle inneholde sprengstoff. Dermed må vi inn og undersøke, sier hun.

Pakka har vært innom minst én annen flyplass før Røros, men operasjonslederen vil ikke utdype hvor den ble sendt fra.

Sikkerhetstiltakene er omfattende; i tillegg til å ha tømt fly og flyplass for folk er det opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meters radius rundt pakka. Rørosbanen ligger innenfor dette, og tografikken mellom Røros og Glåmos er dermed stoppet inntil videre.

- Politiet har gitt beskjed til Bane Nor om at det ikke skal kjøres tog der, men den bakenforliggende årsaken er det politiet som må uttale seg om, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB-konsernet til Dagbladet.

Krisehåndtering

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes vil ikke kommentere hva som har skjedd, men sier til Dagbladet at flyplassen er evakuert mens politiet gjør undersøkelser.

- Jeg kan bekrefte at vi har iverksatt krisehåndteringsregelverket vårt. Flyplassen er stengt og evakuert, noe vil si at alle ansatte og passasjerer er borte, sier lufthavnssjefen til Dagbladet kort tid etter klokka 16.