Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rørt til tårer

Carl I. Hagen og fru Eli kjempet flere ganger med tårene da de ble hyllet på landsmøtefesten i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): - Du har vært en av de mest innflytelsesrike personene i norsk politikk de siste 25 årene, sa nestformann Siv Jensen.

Hun mente han ikke ville vært det uten fru Eli: - Takk for at du er så glad i Carl, og takk for at du er så inderlig glad i Fremskrittsparatiet.

Gaven fra partiet til formannen gjennom 25 år var et festskrift med bidrag fra kone, familie, politiske venner og motstandere.

«Er han syk?»

«Bestefar er ikke i avisen i dag mamma, er han syk?» spør barnebarna ved frokostbordet. Det skriver barna Camilla og Carl-Axel. «Og hvem i all verden skal de andre partiene få til å tenke for seg når du ikke lenger er i politikken. Hvem skal de da få ideene fra? Og hvem skal pressen da henge ut? Jeg er stolt av deg. Jeg er heldig som har fått leve et liv sammen med deg. Vi har et godt liv, og jeg håper at det vil fortsette i mange, mange år fremover, skriver Eli under tittelen «Til min Carl».

Ektemannen sier Eli har hatt en uvurderlig betydning for oppbyggingen av partiet:

- Uten henne hadde jeg ikke klart det. Når jeg har vært langt nede, har hun fått meg opp, og når jeg har tatt av og oppført meg som en overlegen blei, har hun fått meg ned, sier Hagen.

«Til å stole på»

I festskriftet skriver statsminister Kjell Magne Bondevik:

«Du kan være mer pragmatisk enn mange i mediene egentlig er klar over. Å inngå avtaler og stå for dem, er noe av det viktigste i politikken. Og der har vi kunnet stole på deg», skriver Bondevik.

Stortingspresident Jørgen Kosmo, som kapret den jobben Hagen drømte om i 2001, skriver at det er et imponerende svennestykke å holde ut så lenge i utsatte toppverv. Han viser til at en astrolog har spådd at Hagen skal bli statsminister i 2005, men minner om velgernes vandringer.

«Ayatollah»

«På sitt beste er det ingen som kan justere kursen så raskt som Hagen når det er nødvendig. Han har vært en av de beste i norsk politkk til å lese hvor folkemeningen er på vei, og lagt om kjøreretningen dit hvor han har fornemmet at folk vil. Her er det ingen tålmodighet til å vente i køer», skriver Ap-leder Jens Stoltenberg. Her er også hilsener fra arbeidslivstopper som LO-leder Gerd-Liv Valla og NHO-sjef Finn Bergesen jr. Aslam Asham fra Ressurssenter for Pakistanske barn hilser under tittelen «Vår norske ayatollah».

Og Rune Gerhardsen, som får æren av å avslutte festskriftet skriver:

«Gjennom det siste tiåret har Hagen rappet så mange velgere fra Arbeiderpartiet at også det gir grunn til både beundring og bekymring. Bekymringen har jeg tenkt å døyve ved å ta velgerne tilbake, gjerne allerede ved høstens kommunevalg. Beundringen bærer jeg med meg», skriver sønnen til landsfader Einar Gerhardsen.

Da Frp feiret 30-årsdagen i går, slo Hagen fast at Frp er det nye arbeiderpartiet.

HETE FØLELSER: Carl Ivar, Eli og Fremskrittspartiet. En gjensidig kjærlighet som aldri ser ut til å ruste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media