Ap

Rørt til tårer

Jonas Gahr Støre ville ikke ha maktkamp og intriger før landsmøtet, men fikk det likevel. En rekordlang stående applaus rørte statsministeren til tårer. Han snakket varmt om klemmen fra Volodymyr Zelenskyj.

Statsminister Jonas Gahr Støre ble tydelig rørt av den massive applausen da han entret scenen under Arbeiderpartiets landsmøte torsdag 4. mai. Reporter: Edward Stenlund. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YOUNGSTORGET (Dagbladet): Etter flere uker med intriger, kan statsminister Jonas Gahr Støre endelig tale til Arbeiderpartiets landsmøte i dag.

En presset Jonas Gahr Støre får stående applaus og er tydelig rørt over mottakelsen fra sine egne.

Statsministeren må gjentatte ganger forsøke å avbryte sin egen applaus.

- Kjære alle sammen, tusen, tusen takk, sier Støre mens applausen fortsetter.

Klemmen fra Zelenskyj

Etter noen dager hvor partilederen har fått kjeft for sin håndtering av maktkampen internt, gir landsmøtet Jonas Gahr Støre nå sin tydelige støtte.

- Vi skal bruke verdiene våre, kompasset vårt, til å sette Norge på riktig kurs, åpner Støre.

Seinere i talen er Støre igjen blank i øynene når han snakker om sitt ferske møte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Helsinki på onsdag.

- Det er en brutal tid vi lever i. Seint i går kveld reiste jeg hjem til Oslo, blant annet for å jobbe med denne talen. Mens Zelenskyj måtte kommentere at 21 mennesker var drept i et angrep, sier Støre.

- Vi ga hverandre en klem, legger Støre til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer