Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rørte amerikanernes hjerter - siktet for drap på dattera (7)

Hevdet dattera var dødssyk, og samlet inn penger fra fremmede. Hva skjedde egentlig med den lille jenta?

DRØMMEDAG: Jenta fikk være med politiet på jobb et halvt år før hun døde. Foto: AP / NTB Scanpix
DRØMMEDAG: Jenta fikk være med politiet på jobb et halvt år før hun døde. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

«Være brannmann»
«Mate haier»
«Fange en kjeltring med politiet»

Drømmene til den seks år gamle jenta fra Colorado ble skrevet på en limegrønn plakat ved hjelp av sin mor i 2016.

Hun hadde fått beskjed om at hun ikke hadde lenge igjen å leve, og i løpet av månedene før hun døde året etter, sørget mora for at drømmene ble til virkelighet, gjennom donasjoner og hjelp fra fremmede.

Politiet og brannvesenet i Denver stilte opp. Det samme gjorde organisasjonen Make-a-Wish, og mora samlet inn mer enn 20 000 dollar til medisinske utgifter fra fremmede, ifølge Washington Post.

Men bak fasaden var historien en helt annen, ifølge politiet. Etter en omfattende etterforskning er den 41 år gamle mora nå siktet for drapet på sin egen datter, melder Associated Press.

Hevdet at dattera var dødssyk

Ifølge Washington Post skal det hele ha begynt i 2011, da 41-åringen skrev om to av døtrene sine på sin egen blogg, og hevdet at begge var alvorlig syke.

Hun hevdet at hun forlot ektemannen, og tok med seg barna fra Texas til Colorado for å få bedre medisinsk hjelp.

Medieoppmerksomheten og donasjonene eskalerte etter hvert som mora opprettet en innsamlingsaksjon på nett, der hun listet opp en rekke diagnoser, og hevdet at den yngste dattera til slutt kom til å dø som følge av dem. Jenta satt i rullestol, og fikk mat gjennom en sonde i magen.

Sommeren 2017 ble hun innlagt på Children's Hospital Colorado, på grunn av mangelfullt næringsopptak.

En av legene har fortalt politiet at mora ville avslutte all medisinsk behandling av dattera fordi livskvaliteten hennes var så dårlig, og at hun insisterte på at han skulle skrive under på en avtale om at dattera ikke skulle gjenopplives, skriver AP.

Jenta ble så skrevet ut av sykehuset, og døde noen uker seinere. Den gang ble tarmsvikt angitt som dødsårsak.

Legene var urolige

Etterforskningen av dødsfallet begynte først i fjor, da 41-åringen tok med seg den avdøde jentas storesøster på barnesykehuset. Hun hevdet at den eldre dattera hadde overlevd kreft og gått gjennom cellegiftbehandling, skriver Washington Post.

En rask telefon til familiens leger i Texas, gjorde det klart at dette ikke var tilfelle.

Under etterforskninga har det kommet fram at ingen av de elleve legene ved barnesykehuset i Colorado trodde jenta var dødelig syk, og at de var urolige for at mora forfalsket informasjon og ignorerte rådene deres.

Turner har i avhør nektet for å ha fabrikkert informasjon om barnas sykdomshistorikk, og dro selv opp Munchausen by proxy, en betegnelse på situasjoner der en forelder eller en annen tillitsperson forfalsker eller påfører symptomer eller sykdom på den som den forsørger.

- Det har aldri vært meg, under noen omstendigheter. Du kan spørre hvem som helst som har stått ved min side i alt dette, er hun sitert på i siktelsen, ifølge The Denver Post.

Nekter straffskyld

Ifølge etterforskningsrapporten, sitert av avisa, er det knyttet bekymring til hvorvidt 41-åringen har løyet og på den måten skadet barna eller fått dem til å gjennomgå omfattende medisinske inngrep.

Rapporten antyder også at hun kan ha hatt økonomiske og sosiale motiver knyttet til barnas angivelige sykdommer.

Til sammen er mora siktet for hele 13 punkter, inkludert drap, barnemishandling, tyveri og bedrageri, skriver politiet i en pressemelding.

41-åringen ble pågrepet fredag morgen, og sitter varetektsfengslet uten kausjonsmuligheter. Hun har nektet straffskyld på alle punkter som omhandler sin avdøde datter, men innrømmet etter hvert å ha løyet om den eldre datteras angivelige kreftdiagnose.

Dattera ble skilt fra mora under etterforskninga, men det er ukjent hvor hun nå befinner seg.

Children's Hospital Colorado ønsker ikke å uttale seg om saken av hensyn til etterforskningen, skriver AP. Ifølge New York Times har kvinnens advokat heller ikke vært tilgjengelig for kommentarer til siktelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media