Ros og ris til Helge Lund

Helge Lund får skryt for å ha bygd opp et ledende internasjonalt oljeselskap. Samtidig får han kritikk for dårlig intern dialog med de ansattes tillitsvalgte.

KORTSIKTIG: Helge Lund får kritikk for å være kortsiktig i sin planlegging, men får samtidig mye skryt for byggingen av et internasjonalt oljeselskap med godt omdømme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KORTSIKTIG: Helge Lund får kritikk for å være kortsiktig i sin planlegging, men får samtidig mye skryt for byggingen av et internasjonalt oljeselskap med godt omdømme. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Analytiker Trond F. Omdal i Pareto Securities har fulgt Helge Lund og Statoil siden han sluttet i selskapet i 2006.

Som alle andre ble han overrasket over nyheten om at Helge Lund slutter som konsernsjef i Statoil. Han trekker først fram fusjonen mellom Statoil og Hydro som han mener Helge Lund klarte å gjennomføre nesten problemfritt.

- Han har gjort mye bra for eierne. Han har solgt unna nedstrømsaktiviteter som bensinstasjoner, petrokjemi og gassrør. På den måten har han rendyrket selskapet som et stort internasjonalt olje- og gasselskap. Han har en god letehistorie med funnet av Johan Sverdrup hvor han fikk god hjelp av Lundin Petroleum og Johan Castberg-funnet. Han har også god letehistorie internasjonalt.

- I Nord-Amerika har Helge Lund satset på omstridte områder som skifer- og oljesand. I tillegg vil han for alltid bli knyttet til tragedien i In Amenas i Algerie. For den fikk han mye skryt for krisehandteringen. Det er klart at han slutter når selskapet er inne i en krevende omstillingsperiode der selskapet må selge ut eierandeler på norsk sokkel og internasjonalt. I tillegg må selskapet kutte i investeringer og kostnader, sier Trond F. Omdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer