India:

Rosa innsjø forbløffer

En 50 000 år gammel indisk innsjø har plutselig skiftet farge, og ekspertene er ikke helt sikre på hvorfor.

BLE PLUTSELIG ROSA: Innsjøen Lonar i India har aldri hatt en sterkere rødrosa-farge, sier en lokal geolog. Forskere skal nå finne årsaken til at den skifter farge. Foto: STR / AFP / NTB scanpix
BLE PLUTSELIG ROSA: Innsjøen Lonar i India har aldri hatt en sterkere rødrosa-farge, sier en lokal geolog. Forskere skal nå finne årsaken til at den skifter farge. Foto: STR / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Innsjøen Lonar, lokalisert i staten Maharashtra, startet den plutselige fargeforvandlingen nylig, og framstår nå som rosa, skriver CNN.

Innsjøen er en turistmagnet i India, og også et yndet reisemål for forskere, fordi krateret innsjøen holder til i, ble dannet etter et meteorittnedslag for rundt 50 000 år siden, skriver The Independent.

Ifølge The Times of India er krateret det største oppdaget på jorda formet av en meteoritt.

- Aldri vært så sterk

En lokal geolog, Gajanan Kharat, sier ifølge CNN i en Twittervideo, at innsjøen også tidligere har skiftet farge, men at fargen aldri har vist seg så sterk.

- Den ser spesielt rød ut i år, fordi vannets saltnivå har økt. Mengden av vann i innsjøen har blitt redusert, og innsjøen har dermed blitt grunnere, slik at saltnivået har gått opp og medført noen endringer, sier Kharat.

Ifølge geologen har det blitt tatt prøver av vannet, og forskere undersøker nå om det er innslaget av en rød alge som har ført til den plutselige forandringen.

- Når de har studert det vil det være mulig å si med sikkerhet hvorfor innsjøen har blitt rød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer