Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rosa Panter skulle stjele 500 kilo gull

Hovedmålet for ransligaen var ifølge serbiske medier et norsk gullager.

AVVERGET GULLRAN: Ifølge serbiske medier planla ligaen som ble stoppet på Jeløya et større gullran på et senere tidspunkt. 
Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
AVVERGET GULLRAN: Ifølge serbiske medier planla ligaen som ble stoppet på Jeløya et større gullran på et senere tidspunkt. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Overfor den serbiske avisa Press bekrefter innenriksminister Ivica Dacic at et større gullran i Norge er avverget.

Det er serbisk politi som skal ha snappet opp informasjon om det forestående ranet, og meldt videre til norske kolleger.

500 kilo
Ifølge Press og flere andre serbiske medier var målet for ransligaen et gullager på Østlandet. Ranerne hadde som mål å få med seg 500 kilo gull.

Ifølga avisas kilder ble norsk politi varslet rett for ranet skulle gjennomføres. Ranerne som pekes ut er de samme politiet aksjonerte mot på Jeløya i forrige uke.

- Småbeslag
Det ble utløst skudd og tre personer ble pågrepet. I går ble fjerdemann fra Jeløya-aksjonen arrestert. Ytterligere fire personer ble varetektsfengslet fredag etter at store mengder tyvegods ble funnet i Drammen og Lier.

Ifølge serbiske medier er dette bare småtterier i forhold til ransligaens virkelige hovedmål, et gullager.

Kripos holder tett
- Kripos har samarbeidet med serbisk politi på en utmerket måte både i denne saken og i andre saker. Av hensyn til etterforskningen ønsker en på nåværende tidspunkt ikke å kommentere arten eller innholdet av det gode samarbeidet nærmere. Vi vil heller ikke gå inn på hva etterforskningen har avdekket om de pågrepnes hensikter, planer eller eventuelle tilknytninger, sier politiadvokat Håvard Kampen i Kripos til Dagbladet.

- Lederen tatt
Serberne norsk politi har pågrepet kaller seg «Scandinavian Pink Panther», og skal stå under ledelse av Milan S (38). Han skal være blant dem norsk politi har i varetekt.

Rosa Panter (Pink Panther) er navnet på ransligaen som står bak noen av verdens mest spektakulære ran i nyere tid.

Milliardbytte
Fra ran i Dubai, Sveits, Japan, Frankrike, Tyskland, Luxembourg, Spania og Monaco er utbyttet anslått til over 750 millioner kroner.

I tillegg skal samme liga ha fått med seg juveler verdt 700 millioner kroner etter anslaget mot Harry Winston i Paris i desember 2008.

Samme liga er også blitt knyttet til helikopterranet i Stockholm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media