Angrepet på Kongressen:

Rosanne (34) døde i opptøyene

- Opptøyene kostet fire av Trumps største fans livet, sier Rosanne Boylands bror.

UKJENT DØDSÅRSAK: Rosanne Boyland døde under stormingen av Capitol Hill. Foto: Justin Cave via AP
UKJENT DØDSÅRSAK: Rosanne Boyland døde under stormingen av Capitol Hill. Foto: Justin Cave via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De voldelige opptøyene i Capitol Hill i Washington DC forrige onsdag, har endt i totalt fem dødsfall.

Flere enn 50 personer er pågrepet og siktet for å ha tatt seg inn i Kongressen på en voldelig måte. Samtidig er minst 14 politifolk skadd, noen av dem alvorlig. En politimann er også blant de døde.

NB: STERKE INNTRYKK: En video som sirkulerer i sosiale medier skal vise en kvinne bli skutt inne i Kongressen, under demonstrasjonene 6. januar. Politiet har bekreftet at kvinnen er død, ifølge Washington Post. Vis mer

Rosanne Boyland

Dødsårsaken til Boyland (34) er per tirsdag morgen ikke kjent, skriver New York Times.

Kennesaw kom fra Kennesaw i delstaten Georgia. Familien sier til nyhetsbyrået AP at Boyland var en ihuga Trump-tilhenger, og var fast bestemt på at han vant valget. Hun skal også ha vært tilhenger av konspirasjonsteorien QAnon.

- Det gikk ut av kontroll, mener søstera, Loanna Cave, overfor AP. Hun sier videre at familien ba henne om å ikke dra, og å ikke være voldelig. Sistnevnte skal Boyland ha lovet.

Broren, Justin Cave, går knallhardt ut mot Trump etter dødsfallet, da han mener at presidentens retorikk egget opp til opptøyene som «kostet fire av hans største fans livet». Det skriver Fox 5 Atlanta.

Ashli Babbitt

DØD: Ashli Babbitt ble skutt under stormingen av Kongressen. Foto: Maryland MVA/Courtesy of the Calvert County Sheriffs Office via AP
DØD: Ashli Babbitt ble skutt under stormingen av Kongressen. Foto: Maryland MVA/Courtesy of the Calvert County Sheriffs Office via AP Vis mer

Den 35-årige San Diego-kvinnen Ashli Babbitt ble skutt og drept inne i Kongressen. Hun skal ha vært ansatt i det amerikanske luftforsvaret i 14 år. I sosiale medier har hun hyllet Donald Trump, og er også beskrevet av ektemannen som en sterk tilhenger av presidenten.

Babbitt skal, som Boyland, også ha vært tilhenger av Qanon-konspirasjonen.

Babbitts siste øyeblikk ble dokumentert inne i Kongressen. Bilder viser 35-åringen bli løftet mot et vindu. Sekunder seinere falt skuddet.

Dødsfallet blir etterforsket.

Brian Sicknick

DØDE AV SKADENE: Brian Sicknick. Foto: United States Capitol Police/Handout via REUTERS
DØDE AV SKADENE: Brian Sicknick. Foto: United States Capitol Police/Handout via REUTERS Vis mer

Sicknick (42), som jobbet i Capitol-politiet, døde av skadene han ble påført under det voldelige angrepet på Kongressen. Politimannen skal ha blitt slått i hodet med et brannslokningsapparat.

Politimannen skal ha returnert til stasjonen, og kollapset. Han ble sendt til sykehus, der han seinere døde.

- Etter en dag der han kjempet for sitt liv, døde han som en helt. Jeg vil takke alle brødrene og søstrene i politiet for den utrolige støtten de har vist familien, sier broren i en uttalelse til ABC 13.

Sicknick har blitt hyllet som en helt av politikerne. Også dette dødsfallet etterforskes.

Kevin Greeson

Greeson (55), fra delstaten Alabama, skal ha dødd da han fikk et hjerteinfarkt utenfor Capitol Hill. Ifølge New York Times skal han ha snakket med kona si på telefon mens dette skjedde.

Til samme avis sier kona at hun ønsket at Greeson ikke skulle dra til Washington, da han sleit med høyt blodtrykk. Men hun sier at Greeson var overbevist om at valget var stjålet, og at han måtte stille opp.

Familien har i en uttalelse til WKRG News uttrykt at Greeson ikke var i Washington for å delta i vold eller opptøyer, og at han holdt seg unna slikt - selv om han ifølge NBC skal ha kommet med flere poster som oppfordret til å handle.

Benjamin Philips

STARTET TRUMP-NETTSTED: Avdøde Benjamin Philips. Foto: Keith Haupt/Bloomsburg Press Enterprise via AP
STARTET TRUMP-NETTSTED: Avdøde Benjamin Philips. Foto: Keith Haupt/Bloomsburg Press Enterprise via AP Vis mer

Philips (50), fra Pennsylvania, hadde startet et fan-nettsted for Donald Trump, som hadde navnet «Trumparoo». Under Trump-arrangementer skal han ha solgt kenguru-bambser utkledd som Trump.

Ifølge lokalavisa Philadelphia Inquirer skal han ivrig ha reist til Washington denne onsdagen, og uttalte at «dette er den første dagen i resten av vårt liv».

Philips skal ha blitt rammet av et hjerneslag, men de nøyaktige omstendighetene rundt dødsfallet er fortsatt uklare.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer