- Rosemarie besøkte skrekk-kjelleren

Skulle hente leker og klær til barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rosemarie Fritzl (69), kona til incestsiktede Josef Fritzl (74), var på snarvisitt i kjelleren der Elizabeth og barna hennes ble holdt fanget i til sammen 24 år.

- Det kom en forespørsel om tillatelse til å kunne besøke huset, bekrefter Gerhard Sedlacek ved statsadvokatene i byen St. Pölten overfor den østerrikske avisa Österreich.

Det var torsdag i forrige uke at kona skal ha besøkt huset i den lille byen Amstetten. Hun skal ha vært nede i fangekjelleren for å hente leker og klær til barna som ikke hadde sett dagslys før 26. april i år.

Sjokkerte vitner

Bestemoren har hele tiden hevdet at hun har vært intetanende om hva som har foregått i bunkersen gjennom over to tiår. Hun entret huset sammen med en annen kvinne.

Avisa skriver at sjokkerte naboer ble vitne til det oppsiktsvekkende besøket. Mange lurte på om det var Elizabeth selv som var tilbake i huset som hun ble holdt som sexslave av sin far gjennom så mange år, men dette ble fort avkreftet.

42-åringen har fått en egen leilighet sammen med sine seks barn og sin mor på sykehuset. Hentingen av lekene og klærne skal være et ledd i behandlingen for å bringe barna inn i et normalt liv som mulig.

Ifølge britiske Sky News var den 69 år gamle kvinnen inne i huset i cirka én time. Da hun kom ut igjen bar hun flere kofferter inn i en bil, ifølge TV-stasjonen.

- Rosemarie besøkte skrekk-kjelleren

Bildekrig

Avisa Österreich hevder å ha bilde av bestemoren da hun besøkte huset. Det foregår for tiden en nådeløs kamp om å få de første bildene av familien som for tiden er på sykehus.

Britiske paparazzier har booket hotellrom i nærheten av sykehuset fram til september, og det sies at det første bildet av familien Fritzl er verdt hele 3,4 millioner kroner.

Nettopp på grunn av dette er det bare et knippe personer som får tilgang til familien på sykehuset.

- Vi har en klart definert liste over en liten, utvalgt krets på 20 personer som har adgang. Det handler om leger, terapeuter, pleiere og sikkerhetsfolk, som alle er personlig utvalgt av Elizabeth Fritzl, sier vekteren Fritz Lengauer i et intervju med den østerrikske avisa Kurier.

BESTEMOR BESØKTE KJELLEREN: Torsdag forrige uke skal Rosemarie Fritzl (69) fått permisjon for å hente klær og leker til barna som ble holdt fanget her i en årrekke. Foto: AP/Police Niederoesterreich
BESTEMOR BESØKTE KJELLEREN: Torsdag forrige uke skal Rosemarie Fritzl (69) fått permisjon for å hente klær og leker til barna som ble holdt fanget her i en årrekke. Foto: AP/Police Niederoesterreich Vis mer
- VISSTE INGENTING: Rosemarie Fritzl (69) hevder at hun ikke visste noe om hva som foregikk i kjelleren i huset der hun bodde. Nå skal hun selv ha vært nede i fangehullet som ektemannen hennes regjerte i 24 år.
FASADEN: Da saken sprakk i april i år ble den lille byen Amstetten invadert av verdens pressekorps.
INCESTSIKTET: Josef Fritzl (74).