ALLEREDE ET GODT 2017: Trondheimsinvestor og Roseborg-styreleder Ivar Koteng ser lyst på året. Foto: Håkon Sæbø. 
ALLEREDE ET GODT 2017: Trondheimsinvestor og Roseborg-styreleder Ivar Koteng ser lyst på året. Foto: Håkon Sæbø. Vis mer

Rosenborg-sjefen tjente 100 mill. på boligsalg

- Med det salget har vi allerede hatt et godt 2017, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - I Koteng Holding har vi rundt 300.000 kvadratmeter, store tomtearealer for boliger på lager, og også tilstrekkelig i næringseiendom, sier Ivar Koteng til Finansavisen.

Trondheimsinvestoren har bygget seg opp til en av hjembyens største eiendomsinvestorer, og leverte et solid resultat i fjor. På fritiden holder han vervet som styreleder i Rosenborg.

Som en av få private eiendomsinvestorer utarbeider han et IFRS-regnskap (viser virkelig verdier, ikke historiske anskaffelsesverdier justert for avskrivninger).

- Dette begynte vi med for fire-fem år siden. Da var bankene litt vanskelige, sier han til avisen.

I fjor kom 109 millioner av inntektene fra leieinntekter, 88 millioner fra økte eiendomsverdier, og 93 millioner fra andre driftsinntekter, blant annet boligsalg. Resten stammer fra tjenestesalg, blant annet felleskostnader.

Stor Estland-portefølje

I tillegg til det norske engasjementet har han 130.000 kvadratmeter næringseiendom i Estland i Baltikum, hovedsakelig rundt hovedstaden Tallin. Dette eier han sammen med Grilstad-hovedeier Anton Jenssen og trondheimsinvestoren Trond Brekke.

- Vi fryktet mye trøbbel i Estland i 2008 (under finanskrisen), det skjedde ikke. I dag er rentene og bankmarginene lavere enn i Norge, sier Koteng til Finansavisen.

Estland-engasjementet er ikke konsolidert inn i Koteng-regnskapet.

I Trondheimsområdet har selskapet en del tomme lokaler.

- Vi bygger mye på spekk (uten å ha leietager klar på forhånd), og i tillegg kjøper vi tomme, gamle eiendommer. Vi har blant annet kjøpt en del lagereiendommer og mange fabrikker som skal konverteres til bolig, sier han til Finansavisen.

Tjente stort på tomtesalg

I februar tjente Koteng Bolig 100 millioner kroner på et salg av et boligområde med et utbyggingspotensial på 300 til 400 boliger i tillegg til noe næring. Kjøperen var børsnoterte AF Gruppen, som ga 163 millioner for området. Koteng eide to tredeler av aksjene. Koteng sa til Adresseavisen på salgstidspunktet at han solgte fordi han hadde så mange boligprosjekter på gang.

- Med det salget har vi allerede hatt et godt 2017, så vi ser ikke mørkt på året, sier han.

Flere økonominyheter

Fred. Olsen-rigg får mer jobb
Oljeproduksjonen stiger på norsk sokkel
Emisjon i boks for Awilco LNG