Roser Castro og Obama

Børge Brende til Cuba i dag.

ROSER CASTRO: Utenriksminister Børge Brende på et historisk besøk på Cuba. Han er første norske utenriksminister til å besøke regimet. Brende vil at Norge skal spille en aktiv rolle i reformprosessen som Cuba har startet under Raúl Castro. Her takker han pent nei til en mojito. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ROSER CASTRO: Utenriksminister Børge Brende på et historisk besøk på Cuba. Han er første norske utenriksminister til å besøke regimet. Brende vil at Norge skal spille en aktiv rolle i reformprosessen som Cuba har startet under Raúl Castro. Her takker han pent nei til en mojito. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo/Havanna (Dagbladet): Når Børge Brende i dag lander på Cuba, er det første gang en norsk utenriksminister besøker Castro-regimet.

Brende berømmer Raúl Castro for reformprosessen han har innledet, og normaliseringen Barack Obama har åpnet for.

Utenriksministeren mener Norge har gode muligheter til å spille en pådriverrolle i den økonomiske og politiske reformprosessen i landet som har vært styrt av kommunistpartiet og brødrene Fidel og Raúl Castro siden revolusjonen i 1959.

Mislykket blokade - President Barack Obamas åpning for normalisering av forholdet til Cuba gir en ny mulighet også i vårt samarbeid med Cuba. Utenriksminister John Kerry slo fast at blokaden ikke bare har mislykkes i å fremme USAs mål. Den har faktisk bidratt til å isolere USA mer enn Cuba. I denne situasjonen, der Cuba og USA forhandler om å normalisere forholdet mellom landene, som er en viktig prosess ikke bare for USA og Cuba, men også for regionen og Europa, ønsker jeg å vise støtte til den positive utviklingen Cuba er inne i, sier Brende til Dagbladet.

Men han understreker at det gjenstår mye, ikke minst reformer for forsamlings- og ytringsfrihet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.