Coronaviruset

Roser Erna:
- En god plan

Norge vil gradvis åpnes igjen etter påske. Hytteforbudet avsluttes, barnehager og deler av skolene åpner opp. - En diplomatisk løsning, mener professor.

HYLLES: Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus mener regjeringen har lagt en god plan for den videre håndteringen av corona-situasjonen. Her fra akuttmottaket ved sykehuset
HYLLES: Dag Jacobsen ved Ullevål sykehus mener regjeringen har lagt en god plan for den videre håndteringen av corona-situasjonen. Her fra akuttmottaket ved sykehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en god plan. Den møter de fleste på halvveien, og helsevesenets sikkerhet blir ivaretatt. Og så har folket samtidig fått en utfordring som er overkommelig, det sier professor og sjef for medisinsk intensivavdeling på Ullevål universitetssykehus, Dag Jacobsen.

Han roser statsminister Erna Solberg og resten av regjeringen etter tirsdagens pressekonferanse med oppdaterte tiltak i corona-situasjonen. Der sa Solberg at samfunnet vil åpnes gradvis og kontrollert.

- Slå ned-strategien modereres., men vi fortsetter nå med tre viktige nøkkelbegrep - sammen, kontrollert og over tid, sa Solberg.

- Diplomatisk løsning

Statsministeren la samtidig til at det framover vil være fokus på å teste flere, teste hyppigere, raskere og mer effektiv isolasjon av syke. Hun understreket samtidig at det ikke slippes opp så mye som regjeringen har fått beskjed om at det er mulig å gjøre. Det er en strategi Jacobsen støtter.

- Vi i helsevesenet ønsker at man skal holde det stramt lengst mulig, og eventuelt stramme ytterligere inn. Vi ser at andre deler av samfunnet lider, men under en pandemi er det helsevesenet som er samfunnets grunnmur – og det må ivaretas. Det viktigste for oss i helsevesenet er at man evaluerer underveis, sier professoren, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer