Roser Ernas raushet

- Vi er mennesker vi også, med masse følelser, sier Siv Jensen.

KJEMIEN: - Erna og jeg har god kjemi og kommer godt ut av det med hverandre, sier Frp-lederen om Høyres kommende statsminister. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KJEMIEN: - Erna og jeg har god kjemi og kommer godt ut av det med hverandre, sier Frp-lederen om Høyres kommende statsminister. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Skavlans talkshow i helga fikk Siv Jensen støtte av Erna Solberg. Frp-lederen takker den kommende statsministeren. 

- Vi har alltid vært ganske tett på hverandre. Nå handler det om substans, det er utfordrende og spennende, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Omsorgsfull Da Erna Solberg gjestet Skavlan i Stockholm, forsvarte hun Fremskrittspartiet mot hetsen fra utenlandske medier. Høyre-lederen fortalte også at hun opplevde Siv Jensen som en omsorgsfull person.

- Det synes jeg var veldig hyggelig, raust og fint. Og det viser jo at partilederne kjenner hverandre godt etter hvert, sier Siv om attesten.

Hvem vi er - Erna og jeg er jo framfor alt politiske konkurrenter, men vi kan også samarbeide. Jeg synes det er bra med norsk politikk at vi kan være rause med hverandre på tvers av partigrensene, sier Siv Jensen.

- Og husk at det inntrykket som skapes av oss utad, ikke helt ut er representativt for hvem vi er som personer.

- Politikken er og blir avgjørende, men det at man har tillit til hverandre og kjenner hverandre er også viktig. Vi er mennesker vi også, med masse følelser og personlige trekk som er med på å påvirke dette, sier Frp-lederen.

Større sjanse Muligheten for å lykkes i å etablere en slagkraftig borgerlig regjering er langt større enn i 2009, mener hun.

- Erna og jeg har god kjemi og kommer godt ut av det med hverandre.

- Men til syvende og sist handler det om partiene våre. Vi har brukt de siste fire årene til å jobbe tettere og bli bedre kjent, ikke bare partilederne, men også våre representanter i stortingskomiteene, sier Siv Jensen.

Forvalte mandat Høyre, Frp, KrF og Venstre har satt av hele uka til de første samtalene om det finnes grunnlag for å etablere en firepartiregjering.

- Vi har avklart at det viktigste vil skal gjøre er faktisk å bestemme oss for hvordan vi skal forvalte det solide mandatet disse fire partiene har fått fra velgerne, til å foreta noen kursendringer i norsk politikk.

- Det betyr at vi kommer til å snakke om vanskelige saker, men minst like mye hvordan disse fire partiene i fellesskap kan gjøre Norge bedre, sa Erna Solberg på gårsdagens pressekonferanse.

Lovet å bidra Da hadde partidelegasjonene sittet sammen i to og en halv time før de smilende møtte media. Høyre-leder Solberg slo fast hun ikke kunne melde om noen skjellsettende avklaringer, annet enn full enighet om at hun var å betrakte som statsministerkandidat.

- Det er fantastisk å være i gang og diskutere politikk og innhold. Vi har lovet å bidra til et skifte, nå skal vi se hvordan vi kan få det til på beste måte, sa Trine Skei Grande.

Hareide nektet Knut Arild Hareide har under valgkampen sagt at det er lite sannsynlig at KrF vil gå i firepartiregjering med Fremskrittspartiet. I går nektet han å kommentere om han nå vurderer sjansene som større.

- Nei, det vil jeg ikke si noe om. Men dette har vært en veldig god start og nettopp at vi får til disse samtalene og sonderingene nå vil kunne lede til at vi får den riktige regjeringen for Norge de neste fire årene, sa Hareide.

I gang igjen Regjeringsforhandlingene fortsetter utover uka og de første møtene begynte klokka 10:00 i dag på Radisson-hotellet i Nydalen.