Roser Siv Jensens oljepengebruk: - Det kunne vært mye verre

- Vi har jo kritisert regjeringen for oljepengebruken i hvert eneste budsjett, men i år er det neppe her vår største kritikk kommer, sier SV. NHO, Ap og Sp er på samme linje.

SITT FEMTE STATSBUDSJETT: Siv Jensen presenterer i dag sitt femte statsbudsjett som finansminister. Dersom KrF bytter side i norsk politikk, blir dette trolig Jensens siste budsjett som statsråd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SITT FEMTE STATSBUDSJETT: Siv Jensen presenterer i dag sitt femte statsbudsjett som finansminister. Dersom KrF bytter side i norsk politikk, blir dette trolig Jensens siste budsjett som statsråd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 08 i dag la finansminister Siv Jensen (Frp) fram nøkkeltallene i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019.

Regjeringen foreslår å bruke 231,2 milliarder oljepenger. Det tilsvarer 2,7 prosent av oljefondet, og er omtrent på nivå med fjoråret.

I forslaget til statsbudsjett for inneværende år foreslo regjeringen å bruke 231 milliarder oljekroner, som var ny norsk rekord og vekket skarpe reaksjoner på denne tida i fjor.

Ros fra opposisjonen

De største partiene i opposisjonen sier seg positivt overrasket over at Siv Jensen ikke har kastet flere oljemilliarder inn i statsbudsjettet.

- Det kunne vært mye verre. Vi har jo kritisert regjeringen for oljepengebruken i hvert eneste budsjett, men i år er det neppe her vår største kritikk kommer. Det er positivt at regjeringen ikke henter mer enn 231 milliarder fra oljefondet. Så må det legges til at denne regjeringen har brukt altfor mye oljepenger tidligere, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV.

Også Arbeiderpartiets Rigmor Aasrud er fornøyd, og omtaler oljepengebruken som «fornuftig». Det samme gjør sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer