Roser til Haakon og Mette-Marit

Kronprinsparet møtte barnetoget og russetoget på Skaugum i dag morges. Men gaver fra russen har de sagt nei til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men tradisjonen med gaver fra russen hadde de sagt nei til, så i år ble det bare roser og russekort fra slitne Asker-russ som avsluttet det timelange barnetoget med elever fra 26 skoler i Asker.

Kronprinsen var i stilig sjakett mens kronprinsesse Mette-Marit tok imot barnetoget i sin flotte hardangerbunad, som hun fikk i gave da hun besøkte Hardanger i fjor. Dette gledet ikke minst de mange utenlandske fotografene som var møtt fram på Skaugum. Hardangerdrakten er vel det plagget som mest kan betegnes som den norske nasjonaldrakten.

Ombygging

Kronprinsparet kom ut på trappa presis klokka 8.15 etter å ha kommet kjørende fra Oslo like før. De ble møtt av musikk og flaggborg og tre bunadskledde blomsterbarn som sørget for blomster og gratulasjoner på dagen.

Den nesten 70 år gamle hovedbygningen på Skaugum bar preg av ombygging og graving rundt rundt huset, men flagg og friske bjørkekvister sørget for en flott ramme rundt arrangementet likevel. Og mens kronprinsparet sto på trappa, kunne de se på stillaset rundt det som til neste år skal bli deres nye private leilighet i bygningens 2. etasje mot vest.

Marius ikke med

Seksåringen Marius var ikke med på Skaugum denne 17.mai-morgenen. Trolig feirer han dagen sammen med sin far. Men som skolegutt på Jansløkka skole vil Marius neste 17. mai kunne vinke til mamma hvis han velger å gå i barnetoget sammen med sine klassekamerater.

Jansløkka skole, der Marius starter i første klasse i august, er nærmeste nabo til Skaugum.

(NTB)

VINKET TIL BARNETOGET:</B> Kronprinsparet møtte også i år frem på trappa på Skaugum.
MEN RUSSEN BLE STOPPET:</B> Russen ble holdt på avstand fra kronprinsparet av politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer