Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Roser VG - takker Sofie

Trond Giske tror han ville gitt seg i politikken om ikke Sofie sto fram i Bar Vulkan-saken.

I BRESJEN: Trond Giske er fortsatt stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og vurderer å stille til valg for en ny periode ved stortingsvalget i 2021. Det hadde han trolig ikke gjort om det ikke var for at Sofie hadde stått fram etter dansevideoen, sier han til TV 2 fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I BRESJEN: Trond Giske er fortsatt stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og vurderer å stille til valg for en ny periode ved stortingsvalget i 2021. Det hadde han trolig ikke gjort om det ikke var for at Sofie hadde stått fram etter dansevideoen, sier han til TV 2 fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Trond Giske deltar fredag på TV 2s interne nyhetsseminar, og ble der intervjuet at den profilerte journalisten Gerhard Helskog.

Den tidligere Ap-nestlederen har de siste snaue to åra vært gjenstand for stort trykk fra mediene etter flere metoo-saker, seinest etter at han danset med 27 år gamle Sofie på Bar Vulkan i Oslo i februar.

Hadde gitt seg

Han sier til TV 2 at han tror han hadde gitt seg i politikken om ikke Sofie sto fram og fortalte sin historie.

GIFTER SEG: Etter en kraftig mediestorm og mange tunge stunder det siste halvannet året skal Haddy N´Jie og Trond Giske gifte seg i Nidarosdomen. Politisk journalist: Steinar Suvatne Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer

- Hvis ikke sannheten hadde kommet frem, og den feilaktige fremstillingen som først ble presentert hadde blitt opplest og vedtatt, tror jeg ikke det hadde vært mulig å fortsette. En ting er hva jeg hadde orket, men familien min hadde ikke fortjent den belastningen, sier Giske til TV 2 etter samtalen med Helskog.

Det var VG som først omtalte dansevideoen fra Bar Vulkan i februar i år. En måned seinere sto Sofie fram i en artikkel i TV 2, og anklaget VG for å ha feilsitert henne. VG ble i slutten av august felt i Pressens faglige utvalg for sin dekning av dansevideoen.

Giske sier han ikke har svart på neste stortingsnominasjon for Ap i forkant av stortingsvalget i 2021. Han sier han helt sikkert ikke hadde stilt om ikke Sofies historie hadde kommet fram.

GISKE-VIDEO: 22. mars kunne TV2 avsløre hvor lenge kvinnen i Giske-videoen og sjefredaktør i VG, Gard Steiro, snakket sammen kvelden VG publiserte den mye omtalte saken om dansevideoen. Video: TV 2, NRK og Dagbladet. Reporter: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

Oppgjør med pressen

Giske tar også et oppgjør med norsk presse, og etterlyser gravende journalistikk. Han gir imidlertid ros til VG, som har gjort omfattende endringer og hatt flere evalueringer internt som følge av saken.

- Jeg opplever at VG etter rapporten om Sofie-saken har tatt noen ordentlige, grundige runder med seg selv og mener alvor med det. De er det eneste mediet som gjør det, så kan man si at de har god grunn til det, sier han.

Han sier videre at han kunne tenke seg å møte Sofie, og at han er takknemlig for at hun fortalte sin historie.

Det var like før jul i 2017 at daværende Ap-nestleder Trond Giske ble anklaget for upassende atferd gjennom flere varsler til partiet. Giske beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig» og innrømmet overtramp ved to tilfeller.

Snakket ut

Prosessen endte med at Giske trakk seg som nestleder 7. januar 2018, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

Giske og samboer Haddy Njie snakket for første gang ut om dansevideo-skandalen og de andre metoo-sakene hos «Vårt lille land» på TV 2 i april.

- Både Haddy og jeg var nervøse. Vi visste ikke om det nå omsider var rom for at vi kunne fortelle i alle fall deler av det vi har opplevd. Men det virker det heldigvis som at det var, sa han til Dagbladet 1. mai.

- Er politikeren Trond Giske tilbake nå?

- Jeg opplever at jeg har jobbet jevnt og trutt med politikk hele tida. Men klart, jeg ble tatt veldig godt imot i Trøndelag i dag. Det varmer utrolig godt. Dette er som å komme hjem - arbeiderbevegelsen i Trøndelag er familie for meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling