Roser VG - takker Sofie

Trond Giske tror han ville gitt seg i politikken om ikke Sofie sto fram i Bar Vulkan-saken.

I BRESJEN: Trond Giske er fortsatt stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og vurderer å stille til valg for en ny periode ved stortingsvalget i 2021. Det hadde han trolig ikke gjort om det ikke var for at Sofie hadde stått fram etter dansevideoen, sier han til TV 2 fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I BRESJEN: Trond Giske er fortsatt stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og vurderer å stille til valg for en ny periode ved stortingsvalget i 2021. Det hadde han trolig ikke gjort om det ikke var for at Sofie hadde stått fram etter dansevideoen, sier han til TV 2 fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trond Giske deltar fredag på TV 2s interne nyhetsseminar, og ble der intervjuet at den profilerte journalisten Gerhard Helskog.

Den tidligere Ap-nestlederen har de siste snaue to åra vært gjenstand for stort trykk fra mediene etter flere metoo-saker, seinest etter at han danset med 27 år gamle Sofie på Bar Vulkan i Oslo i februar.

Hadde gitt seg

Han sier til TV 2 at han tror han hadde gitt seg i politikken om ikke Sofie sto fram og fortalte sin historie.

- Hvis ikke sannheten hadde kommet frem, og den feilaktige fremstillingen som først ble presentert hadde blitt opplest og vedtatt, tror jeg ikke det hadde vært mulig å fortsette. En ting er hva jeg hadde orket, men familien min hadde ikke fortjent den belastningen, sier Giske til TV 2 etter samtalen med Helskog.

Det var VG som først omtalte dansevideoen fra Bar Vulkan i februar i år. En måned seinere sto Sofie fram i en artikkel i TV 2, og anklaget VG for å ha feilsitert henne. VG ble i slutten av august felt i Pressens faglige utvalg for sin dekning av dansevideoen.

Giske sier han ikke har svart på neste stortingsnominasjon for Ap i forkant av stortingsvalget i 2021. Han sier han helt sikkert ikke hadde stilt om ikke Sofies historie hadde kommet fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer