Roses på Facebook for åpenhet om tenåringssex

De rundt 4000 vennene til Roger Ingebrigtsen mener Ap taper på politikerens exit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Aarbeiderparti-politiker Roger Ingebrigtsen i går la ut på sin Facebook-side at han som 37-åring i 2004 innledet et seksuelt forhold med en tjue år yngre jente, har ikke kommentarene latt vente på seg.

Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær Nærings- og handelsdepartementet og fra nominasjonen i Troms Ap i samme tekst. Nordlendingen har såkalt åpen Facebook-profil, det vil si at hvem som helst kan følge med og se hva som skrives av han og hans 3871 venner. Og mange hundre av de flere tusen Facebook-vennene har kastet seg over tastaturet og enten trykket «Liker» eller skrevet noen ord om situasjonen.

De aller fleste støtter ham og mange roser ham for at han nå var åpen og ærlig om det som skjedde og at han har håndtert det riktig ved å trekke seg.

«Du står han av» Blant de som kommenterer er partikollega Karita Bekkemellem.

«Så virkelig frem til å samarbeide med deg når du ble statssekretær i Næring. Mange positive tilbakemeldinger på hvordan du følger opp, og på en uredd måte sier ifra. Politikken hadde behøvd flere som deg Roger. Lykke til», skriver Bekkemellem.

Anmelder i Aftenposten, Mona Levin, skriver:

«Du står han av», skriver Levin.

Også sexolog Kristin Spitznogle er venn med Ingebrigtsen på Facebook:

«Kjære Roger, det stormer ofte rundt deg, slik det jo gjerne gjør med uredde og modige personer som setter mektige krefter i bevegelse rundt seg. Denne stormen står du stødig gjennom. /K»

- Skittent Veldig mange uttrykker at Nord-Norge nå mister sitt fremste politiske talerør og at Arbeiderpartiet vil tape på Ingebrigtsen sin exit.

Selv skrev Ingebrigtsen dette på sine Facebook-side:

«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.»

Mange av de nesten 4000 vennene mener at dette kommer fram i dag er den del av et spill i nominasjonskampen i partiet. Tidligere kommunetopp Vibeke Ek går langt i å antyde at Ingebrigtsen er blitt utsatt for en drittpakke overfor avisa Nordlys i dag.

- Jeg har aldri opplevd mer skittent spill i Arbeiderpartiet enn dette. At Roger presses til å stå frem med dette nå, åtte år etter at det skjedde, er skammelig, sier Vibeke Ek til Nordlys.