Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Rosie» (30) hevder hun var adoptert og fanget av «onde monstre» i et «mørkt fangehull»

Det første hun spurte om da hun ble sluppet ut av skrekkleiligheten i London, var sminke.

SKREV BREV: Den 30 år gamle britiske kvinnen «Rosie» er én av tre kvinner som skal ha vært fanget i huset. Hun skriver at hun var redd og ble sperret inne i flere brev til naboen. Foto: NTB scanpix / Daily Mail / SOLO Syndication
SKREV BREV: Den 30 år gamle britiske kvinnen «Rosie» er én av tre kvinner som skal ha vært fanget i huset. Hun skriver at hun var redd og ble sperret inne i flere brev til naboen. Foto: NTB scanpix / Daily Mail / SOLO Syndication Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange har stilt seg spørsmålet om hvordan livene til de tre kvinnene som skal ha vært fanget i et hus i Brixton i over 30 år har vært.

Den yngste kvinnen, «Rosie» (30), skal ha sendt hundrevis av brev og kjærlighetsdikt til naboen Marius Feneck i løpet av sju år.

«Rosie» beskriver en hverdag der hun følte seg som «en flue fanget i et edderkoppnett».

Låste vinduer og dører I ett av brevene, som Daily Mail har fått tilgang til, skriver kvinnen om sin egen frykt for de to mistenkte 67-åringene i saken.

- Jeg er redd for å gjøre noen ting, i tilfelle disse onde, kriminelle menneskene gjør noe for å skade deg. De har bedt meg instendig om å ikke kontakte deg, så jeg tar en stor risiko bare ved å skrive dette brevet. De sa at de  ville skade deg hvis jeg tok kontakt, skriver «Rosie».

Hun opplever en hverdag av frykt og hat, som hun tydelig gir uttrykk for i brevene.

- Jeg hater disse menneskene, at de tør å kalle seg mine slektninger. Men jeg elsker deg, og prøver å gjøre det jeg kan for deg. Jeg opplever enorms psykisk smerte, men det er verdt det for å holde min elskede trygg. Jeg er ikke ved god helse ..., skriver hun.

Hun skriver at dørene og vinduene ble låst, og at hun dermed ikke kom seg noen vei. Hun beskriver det som at hun var fanget i et «mørkt fangehull».

- Disse monstrene er onde og rasistiske.

Fortalte at hun var adoptert Naboen, Marius Feneck, har fortalt at han har mottatt bursdagskort og flere strikkede gaver som var sprayet med parfyme,

- En dag snakket jeg med Rosie, og hun sa hun var kommet til Storbritannia etter hennes foreldre døde i en brann. De hun bodde med hadde adoptert henne, men hun sa ikke hvor hun kom fra opprinnelig, sier Feneck til Daily Mail.

- Hun begynte å sende med bilder av seg selv. Hun sa ting som at hun elsker meg og at vi var som skapt for hverandre.

De to andre kvinnene ville ikke oppgi navnet sitt til Feneck.

- Jeg snakket med dem én til to ganger i året hvis jeg gikk forbi, men de ville aldri si navnene sine. Hvis jeg spurte, ville de bytte samtaleemne.

Fenecks kjæreste, Rachael Price, følte seg truet etter at «Rosie» begynte å sende truende brev til da Price hadde flyttet inn hos Marius Feneck.

- Det var ganske forstyrrende, men jeg gikk aldri til politiet fordi jeg trodde hun hadde problemer, sier Price til avisa.

Ville ha sminke Det aller første «Rosie» spurte om etter at hun og de to andre kvinnene ble sluppet fra fra leiligheten, var smine.

De har blitt tatt om av organisasjonen Freedom Charity.

- Sminke var den første tingen hun spurte meg om og som hun var veldig interessert i. Hun likte måten jeg hadde sminket meg. Jeg vet ikke om hun noen gang hadde brukt sminke. Jeg endte opp med å kjøpe foundation, maskara, eyeliner og leppestift til alle sammen. De ble veldig glad, sier grunnleggeren av Freedom Charity, Aneeta Prem.

Gikk ikke på skolen Det har kommet fram at lokale myndigheter i Lambeth har mottatt bekymringsmeldinger om forholdene i huset.

For 15 år siden fikk de blant annet bekymringsmeldinger om at «Rosie» ikke gikk på skolen.

Graden av oppfølgningen fra Lambeth kommune debatteres heftig nå.

Lederen for sosialdemokratene i Lambeth, Ashley Lumsden krever en nasjonal granskning.

- Vi er veldig bekymret og ber om at lokale myndigheter forklarer sin involvering med familien. Vi vil ha en nøye granskning så vi kan vudere arbeidet og lære av det, sa hun ifølge Idependent.

HUNDREVIS AV BREV: Marius Feneck fikk hundrevis av brev av «Rosie». Hun ba instendig om at han ikke skulle fortelle noe om brevene eller om henne situasjon. Fenecks kjæreste, Rachael Price, følte seg truet av kvinnen, men gikk ikke til politiet fordi hun trodde kvinnen hadde problemer. Foto: NTB scanpix / Christopher Kingswood / Daily Mail / SOLO Syndication
HUNDREVIS AV BREV: Marius Feneck fikk hundrevis av brev av «Rosie». Hun ba instendig om at han ikke skulle fortelle noe om brevene eller om henne situasjon. Fenecks kjæreste, Rachael Price, følte seg truet av kvinnen, men gikk ikke til politiet fordi hun trodde kvinnen hadde problemer. Foto: NTB scanpix / Christopher Kingswood / Daily Mail / SOLO Syndication Vis mer